Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba 1 litre su eksiltiyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
566 Görüntüleme
 AVK
(@avk)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Merhaba , bu konuda benzer problemi bende yaşıyorum,  aracım opel astra 2016 1.6 dizel j kasa Otomatik  hareket halinde iken  ortalama 300 km de 1 lt su eksiltiyor , park halinde ise günlük 1 bardak kadar eksiltme yapıyor.  Aracı yetkili servise götürdüm herhangi bir kaçak tespit edilemedi . Conta yanık testi , basınç testi yapıldı genleşme kabı ve kapağı  kontrol edildi bir sıkıntı çıkmadı.  Aracımın cekisinde vs hiç bir sıkıntı yaşamıyorum lakin sürekli bir şekilde su eksiltiyor ve yetkili servis dahi tespit edemedi . Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim,  şimdiden teşekkür ederim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar. Araç genleşme kabında su basınçla bir miktar aşşağı yukarı in çık yapabilir. Su hiç genleşme kabında komple bittiği oluyor mu, yoksa sadece min altına hafif düşüyor siz de bu nedenle su mu ekliyorsunuz, araba 1 litre su eksiltiyor demişsiniz genelde genleşme kabı da 1,5 litre kadar su alır çünki. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
 AVK
(@avk)
Aktif Üye
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

İlginiz için teşekkür ederim. Bu dediğiniz genleşme kabı ile ilgili bende düşündüm lakin bugün mesela  aracı çalıştırıp uzun yol yapıp  stop ettikten sonra açıp suya baktığımda kap boşalmış oluyor daha sonra genleşme kabı  kapağını hafif açınca suyun tekrar genleşme kabına dolar gibi yaptığını gördüm lakin yarım saat kadar sonra kapağı açıp baktığımda genleşme kabında nerdeyse hiç su kalmadığını gördüm. Ayrıca aracı hafta içi hiç kullanmadigim için otoparktayken 1 er gün arayla suyu kontrol ettiğimde de azar azar azalmış olduğunu görüyorum. Ben yaklaşık 1 ay kadar önce uzun yol yaptığım sırada hararetin 110 120 lere dayandığını görünce aracı durdurup suya baktığımda fark ettim eksildigini ilk kez . Sadece o gün yaklaşık 2 lt su ekledim onun dışında ortalama 750 ml - 1lt ekleme yapıyorum ara ara . İnşallah büyük bir problem yoktur . Yardımcı olursanız çok sevinirim .

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

@avk su azken hararet 120 lere çıkar anlattıkllarınız kaçak var gibi ama ilk mesajınızda birçok test yapılmış sorun bulunamamış. garip bir durum ama tekrar basınç testi tavsiye ederim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: