Forum / Soru Cevap

Araba Stop Edince Ç...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Stop Edince Çalışmıyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Likes
60 Görüntüleme
(@devrim48)
Aktif Üye
Katıldı: 2 hafta önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Öncelikle merhabalar böyle bir form için teşekkürler ustam. Aracım hyundai getz 1.4 doch motor. benzin + LPG'li. Araçta stop etme problemim var ilk başlarda araç sadece ilk çalıştırmada tekleme yapıyordu  kısa süre çalışıp kendi kendine düzeliyordu. Fakat şuanda sıkıntılarımız arttı ve araç arada ışıklara veya durma noktasına geldiği anda gazda da olsa benzinde de olsa stop ediyor ve bir daha çalışmıyor. Sıralı sistem olmasına rağmen atiker marka LPG sisteminin tuşuna basarak LPG ile de çalışamamakta. Araç sanayide yapılan kontrollerde arıza vermiyor ve hata vermemektedir. Bu stop etme süreci devamlı değil arada bir yapmaktadır. Mesela bir ay yapmayıp ard arda bir kaç gün boyunca yaptığı zamanlar oluyor. Benzin enjektörlerinden şüphe duyduğumuz için aracın LPG sistemine benzin kesici bağlattım en azından gazda çalıştırır kaldığı yerden çalıştırırım diye fakat nafile. Araç asla çalışmamakta marş alıyor ama bir ateşleme almıyor sadece marş sesi geliyor. Normal bir araçta ilk kontak açıldığında çıkan elektronik bir ses benim aracımda daha uzun çıkmaktadır. Nasıl çalıştırıyorsun sorusuna gelecek olursak aracı kendi haline bırakıp 10 dakika sonra benzinde kontak basınca hafif gaz basarak sarsıntılı çalışmaktadır. Diyelim ki aracı eve getirdim ertesi gün çalıştırdım araç sarsıntılı çalışıyor ama gaza geçene kadar hareket etmiyorum düzeliyor. Aracım yarın tekrardan sanayiye gidecek ama gene size de sormak istedim. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. 

Reklamlar

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 1 sene önce
Gönderi: 882

Merhabalar, tekleyerek stop edip bir daha çalışmaması, uzun süre bekledikten sonra çalışmasının normale dönmesi durumu buji ıslanması boğulma diye tabir edilen durumu yaşıyor olabilirsiniz. Genelde regülatör arızası durumu mevcut ise, lpg buharlaşmadan sıvı halde yanma odasına atılır bu da boğulmaya neden olur. Tabi aracı kontrol etmeden direk şundandır demek zor ama aklıma Araba Stop Edince Çalışmıyor şikayetinizi okuyunca ilk bu geldi. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
(@devrim48)
Aktif Üye
Katıldı: 2 hafta önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci teşekkür ederim ustam araçta sabah stop etme sorunu yaşanmadı sanayiye gittiğimizde P1693 klasik immobilizer anteni hatası aldık. Aracın şarj dinamo kablosunu erimiş ve kopmuş olduğunu gördük yanlışlıkla şase yaptırdık ve şuan hiç immobilizer ışığı yanmıyor elektrikçi gerekli kontrolleri sağlıyor. Yorumunuz için teşekkür ederim. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 1 sene önce
Gönderi: 882

@devrim48 Geçmiş olsun, nedenin bulunmasına sevindim.

Reklamlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı