Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Neden Marş Almaz, Balata Spreyi İle Araba Çalıştırma Yapıyorum

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
472 Görüntüleme
(@has322)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  
selamün aleyküm 1.5d saxo araç aldım ancak araç çalışmıyor marş alıyor ancak çalışmıyor Hava filtre borusuna balata spreyı sıkınca calısıyor araç ısınınca sorun yok tek marşta çalışıyor fan çalışmadıgını açmadıgını farkettım fan ısı musurunun kablosu kopmuş ve duzelttım sımdı 90 da fan açıyor daha oncesınde de fan calışmıyorsa hareret gördüğü kannaatıne vardım rektefıye ucretı 50 k uzerı ıstıyorlar ( aracın yarı fıyatına motor rektefıye ıstemelerı gulunc oldu artık) benım anladıgım kadarıyla kompresyon kacıyor sanırım aşırı duman atıyor yagı kalınlastırdım 10 60 yag koydum duamn atma kestı ancak yıne ılk marşta yıne çalışmıyor ben balata spreyi ile araba çalıştırma yapıyorum acaba aracta conta mı yanık bu hafta kapağı sökeceğim conta değişimi yapacağım ve seklmanları da değiştireceğim. zor olacak ama yapacağıma ınanıyorum tek sorunum sıkmakişleminde tork anahtarım yok 🙂 yanlış mı teşhis koydum merak edıyrum 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar çoğu doğru ama arabanın geç çalışması yada marş basıyor ama araba çalışmıyor ise nedeni kompresör kaçağı değil conta yanıgıdır. sadece aşınma nedeni ile kompresör kaybı olsa ilk çalışmada sorun görmeyiz. ama conta yanık araçlarda ilk çalıştırmada stop etme zor çalışma yada hiç çalışmama sık görülür çünki yanma odası su, yağ girişleri aracı boğar o yüzden sıcakken çalışır soğukken çalışmayabilir. Tabi aracınızda yaşadığınız sorun bu mu bilemem çünki araba neden marş almaz saysak 10-20 tane neden yazarız malum 🙂

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: