Forum / Soru Cevap

Araç Sadece Çalışır...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araç Sadece Çalışırken Su Eksiltiyor.

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
364 Görüntüleme
(@falkor)
Aktif Üye
Katıldı: 2 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Merhaba, aracım megane 1 1.6 16valf  yaklaşık 1 ay önce su deposu kapağından su kaçırıyordu. Kapağı değiştirdim su eksiltmeye devam ediyor ancak nereden olduğunu çözemedim. Gözle görülür hiçbir yerde kaçak yok, sadece termostat açacak kadar çalıştıktan sonra bazen su eksiltiyor 3-4 kullanımda bir. Duman atma, yağa su karıştırma vs. yok. ancak bazen hararet 1-2 tık 94-95e kadar yükselip bir anda tekrar normale dönüyor. conta yakmış olma ihtimali var mı veya bir yerden kaçak olup hava yapıyor olabilir mi?

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, Sadece araç çalışırken su eksiltiyor ise, birkaç ihtimal var tabi, genelde bir yerde delik vs varsa duerdugu yerde de yer çekimi ile suu kaçağı devam eder fakat bazı hortum bugazlarında birleşimlerinden kelepçelerden sızıntı var ise genelde araç çalışırken su eksiltme sorunu görülür çünki basınç ile su eksiltir bnasınç yoksa su eksiltme durur. yani radyatör hortumları kalorifer peteği hortumları gibi yerleri bir kontrol edin. tabi bir diğer ihtimal de suyun yanma odasına yada yağın içine gitmesi çalışırken su eksiltmesine neden olur bu da klasik conta yanması durumunda olur bir conta testi edinip kontrol sağlayabilirsiniz

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Falkor reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: