Forum / Soru Cevap
Merhaba kolay gelsin hocam aracım Hyundai Getz 1.4 Doch benzinli 2009 model rutin kontroller için gitmişim aracin şu eksilttiginide söyledim ve araba sıcak iken radyatöru açtı ve gaza basmami söyledi usta ve radyatörden dışarı su fışkırdı ve conta yanık dedi bana fakat aracımda o zamana kadar hiçbir conta yanik belirtisi olmadı aracımda yok ne yapmam gerekiyor acaba
gaz verince radyatör kapağından su fışkırması klasik conta yanması belirtisidir samet Bey, contada problem var gibi duruyor. motor kompresörü gaz verince suya karışıp fışkırmaya neden oluyor gibi görünüyor
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Teşekkür ediyorum peki ben aracı getirdiğimde ustaya araç sıcaktı araçtan yeni inmistim direk radyatörü açtı ve bu sekilde baktı gaza bastım Su attı bunun soğuk sıcak la alakası varmı acaba sicakken bu şekilde radyatörden şu fışkırması conta yanığı belirtisi mi @onlinetamirci
sıcakken gaza basınca bir miktar taşma olabilir bunlar normaldir ama gaza basınca radyatörden su fışkırma şeklinde atıyor ise soğuk sıcak fark etmez yapmaması lazım. size şunu önerebilirim. conta test kitleri var ucuz ekonomik nasıl uygulandığını da alttaki videoda detaylı anlattım. 50 tl gibi ücreti var genelde. alıp uygulayın içiniz rahat etsin oradan çıkan sonuca bakın conta yanık mı değil mi size fikir verecektir. aşağıda video linkini bıraktım
https://www.youtube.com/watch?v=PJx3tzxSrtA
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için test kiti uygulayacağım sonuca bakacağım çok sağolun Allah razı olsun
Çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için test kiti uygulayacağım sonuca bakacağım çok sağolun Allah razı olsun
Yardımcı olabildiysek ne mutlu. sonucu burada da paylaşabilirseniz çok iyi olur. ileride okuyacaklar için faydalı olacaktır
Hocam merhaba otoraporda test kitini yaptirdim garantiye almak için işimi sağlam bir yerde yapmak istedim test sonucu contada problem olmadığı çıktı. Sizce kaçak nerden olabilir takribi 3 4 günde bir araç 3 4 bardak su eksiltiyor . Ve bu teste ne kadar güvenebilirim acaba ?
güzel, işin büyük masraflı olan kısmı oydu, o sağlam ise gerisi teferruat çözülür Samet bey, Su eksiltme konusunda da şu öneride bulunayım. araca su eklemeyin. min çizgisi altına düşüyor mu onu gözlemleyin. düşmüyor ise fazla suyu atıyor olabilir. düşüyor ise sisteme hava basıp kaçak testi yaptırmanız gerekecektir
Ustam dün aracı sağlam 2 ustaya daha gösterdim problemi bulmaları için ve radyatörden su eksilttigini söylediler yüksek ihtimal radyatör patlak olabilirmiş çünkü radyatörun alt kasminda şu lekeleri gördüler yarın radyatörü degistiricem hayirlisiyla @onlinetamirci