Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Seyir Halinde direksiyon Sertleşmesi ve Direksiyon Yumuşaması

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
241 Görüntüleme
(@mehmetgrck)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Merhaba, Opel Astra 1.6 2012 model aracım seyir halindeyken direksiyon zaman zaman yumuşuyor, zaman zaman sertleşiyor. Her 10-15 günde bir arabayı çalıştırdıktan 10 dakika içinde ışıklarda durduğumda ya da yavaşladığımda araç stop ediyor. Zaman zamanda kontağı çevirdiğimde geç çalışıyor.

(ayrı zamanlarda Lpg veya benzindeykende aynısını yaptı) (Aküyü 2021 Kasım ayında değiştirdim)

Nedeni ne olabilir? Teşekkürler

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Mehmet Bey

Stop etmenin birçok nedeni olabiliyor. en bilindik ve basit olanı maliyetsiz olanı gaz kelebek temizliği ve sonrasında adaptasyondur. Sorunu büyük ölçüde düzeltir. Eğer bu işlem sonrası sorun devam ederse, kanister valfi. pcv valfi, ateşleme sistemi gibi parçalara bakmak gerekecektir. 

Seyir Halinde direksiyon Sertleşiyor ise bu durumun da hıza göre ayarlıdır. Araç yavaş hızlarda yumuşak hız arttıkça hıza bağlı olarak sertleşir. Eğer yavaş hızlarda sertleşme varsa o zaman sorun yada yüksek hızlarda çok yumuşak ise o zaman sorun sayabiliriz. Hıza göre vs direksiyon sorununu biraz daha açabilir misiniz ona göre cevap yazalım

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mehmetgrck)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci 1-Yüksek hıza bağlı olarak bir sertleşmeden bahsetmiyorum. Yavaş hızda seyir halinde iken kendi kendine yumuşuyor ve sertleşiyor.

2-İnternette biraz araştırdım şarj dinamosundan olabilir diye okudum şarj dinamosunu ölçtürdüm fakat değerleri normaldi. Şarj dinamosunun arızalı olup olmadığı sadece ölçüm değerleri ile mi belli olur?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

@mehmetgrck Eğer elektrikli ise aküden oluyor. Astra j'lerde krank'a kasnakla bağlı power war diye hatırlıyorum. Sizin direksiyon pompası direk motordan gücünü alıyor elektrikle değil. Yağ durumunu kontrol ettiniz mi. Eğer yağında da sorun yok ise power basıncına bakılması lazım. 

direksiyon sertleşince rölantide değişiklik yada ses duyuyor musunuz.  power arızalı olabileceği gibi rekorlar arasında dönüşlerde plastik hortumlarda var o kısımlarda gidiş yada geri dönüşte bir tıkanıklık buna bağlı anlık sertleşme de oluyor olabilir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mehmetgrck)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci teşekkür ederim.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: