Forum / Soru Cevap
Hocam hayırlı ramazanlar.
İlk arabam olduğu için pek bilgim yok tesadüfen YouTube kanalınıza rastladım ve çok beğendim.Bundan dolayı bende soru sormak istedim. Sorularımı Cevaplarsanız genç kardeşiniz olarak çok sevinirim.
2000 model 1.6Benzin/LPG Peguet 206 sahibiyim.Arabayı aldığım zaman bujileri değiştirmemiştim. 1 ay önce değiştirdim gördüğüm kadarıyla işlevini bitirmişti.
Arabayla çok km yapan biri değilim yaklaşık 80km yol yaptım kaputu açıp baktığımda motora bağlantısı olan gaz buharlaşma hortumunun çevresinde terlemeye benzer bir ıslaklık gördüm öncesinde böyle bişey dikkatimi çekmemişti. Hortumun yerinden çıktığını düşündüm kontrol ettim bir sorun yok. Çekişten düşme vs bir sıkıntı da yaşamadım. 1,2 gün aktif kullandım bugün en son araca bindiğimde koku yoktu iş yerime gittim hafif depo tarafına doğru rampa olan yola park ettim 6,7 saat burada park halinde durdu iş bitimi araca bindiğimde ise yoğun bir benzin kokusu aldım. Aracın altına vs baktığımda sızıntı göremedim. Sizce neden böyle oldu anlam veremedim. Sanayiye ustaya gitmeden önce siz değerli abilerime danışıp tahmini bir bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar.
Gaz hortumlarından kaçak ciddi bie konu bir lpg kaçak testi yaptırın basit bir işlem çok da ucuz.
benzin kokusuna gelecek olur isek o hortumlar lpg hortumu benzin hortumu altta olur. oradan kaçak olsa buram buram kaputu açınca da kokar. aracı çalıştırınca geldi ise egzozdan çkan çiğ benzinni kokusudur. ilk çalıştımada çip yakıta genelde çok takılmayız ısınınca devam ediyorsa takılırız.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.