Forum / Soru Cevap
Abilerim merhaba,babamdan arabayı alıp giderken hiç bir sorun yoktu fakat bir kaç saat oturup eve geri dönmek için yola çıktığımda bu sesi duymaya başladım.Araca gaz verdiğimde,yani devir arttıkça araç ıslığa benzer bir ses çıkarmaya başladı.Araç 2004 model 1.9 Dizel motor Citroen Berlingo.Babama söylemedim,korkmaya da başladım bir yandan.Turbo yok araçta o yüzden sorun farklı bir yerden.Otoparka yaklaştıkça sesin hafif kesildiğini farkettim fakat yinede korkup araştırmaya başladım fakat çözemedim.Yardımcı olup fikir belirtirseniz sevinirim.
Merhabalar. turbosuz Atmosferik motorda ıslık sesi genellikle rulman kaynaklıdır. Gergi rulmanı, şarj dinamosu rulmanı klima kompresör rulmanı yada triger rulmanı, yüksek devirde ıslık sesi benzeri ötme sesine neden olabilir. Tabi sesi dinlemeden ne desek boş ama tahminim bu yönde. birde şanzıman ötmesi de olabilir her viteste yapıyor mu, boşta gaz verince yapıyor mu. biraz daha kontrol edip daha detay yazarsanız dana net cevaplar verebilirim. turbosuz arabada ıslık sesi kaynağını genelde sabit yerler zaten
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Her viteste yapıp yapmadığını ve boşta gaz verince yapıp yapmadığını kontrol edip söyleyeceğim abi,tekrar yazarım sonuçları.
@ozanakin03 tabi ona göre daha net cevaplar yazalım efendim. bekliyor olacağım. iyi günler dileriz
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.