Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

P0137 Arıza Kodu Nedenleri

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
291 Görüntüleme
(@syavuz)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  

Aracım Hyundai ix35 1.6 GDI motor Landirenzo omegas direct injection sistem LPG var. Araç sıcak yada soğuk fark etmeksizin genellikle ilk çalışmada motor soğuksa ECU tarafından otomatik yükselen devir yine ECU tarafından rolanti devrine düşürülünce, rolantida dalgalanma birçok kez de stop sorunu oluyor. Ve bu esnada hiç gaz yemiyor. Stop edip devir düşmeden gaza basarsan bu kez gaz yiyor. Ancak gazı kesince yine bir süre dalgalanma yapıyor sonrasında arabayı bir süre kullanınca geçiyor. Arabayı stop etmediğim sürece rolantide bir sıkıntı olmuyor. Ne zaman stop edip tekrar çalıştırırsam rolanti de dalgalanma tekrar oluyor. Bir süre kullanınca stop etmediğim sürece rolantide sorun olmuyor. Daha önce hiçbir hata kodu vermezken bir ara aynı sorunu yaşarken obd hata kodu sorgulama yaptığımda P0137 Arıza Kodu Hyundai kodunu aldım ama motor arıza lambası yanmıyor. Kodu sildiğimde rolanti sorunu devam ediyor ancak kodu tekrar almıyorum.. Motor sıcakken marş yapıp hemen sonra gaza basarak LPG ye geçersem hiçbir sıkıntı olmuyor ve rolanti normal oluyor. Gaz kelebeği temizlendi, Bujiler ve ateşleme bobinleri değişti, yakıt filtresi değişti. Yakıt basıncı rolanti de OBD de görünen 4000kPa ve düşme yok. Sorun nedir bir türlü bulamadım. Yolda gidişte ne benzinde nede LPG de hiçbir sıkıntı yok. Bu arada bu durum bazı günler hiç olmazken bazı günler arasıra bazı günler her stoptan sonra marş yaptığımda oluyor. Havanın nemli olması etkiler mi? Sanki bu arızayı kuru havada daha az, nemli havada daha çok yaşıyorum gibi. Lütfen bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim..

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabaalar Yavuz Bey, Hyundai aracınızda P0137 Arıza Kodu, internette oksijen sensör arızası gibi görünse de aslında söz konusu arıza enjektör arızası gibi fakir karışıma neden olabilecek durumlarda da bu kodu verebiliyor. Şimdi belirtilerinizi de göz önüne aldığımızda, mesela lpg'de hiç sorun olmaması, aaracın gaz ymemesi vs vs benzin enjektör arızası yaşıyor olabilirsiniz. Tabi genel kontrol yapılmadan sadece bir tahminbden ibaret ama enjektör kontrolü öneririz. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@syavuz)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci Cevabınız için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi enjektörleri kontrol ettireyim. Bir sorumda enjektör nedeniyle silindir yanma odası ile ilgili bir hatakodu vermesi gerekir mi?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

P0137 Hata Kodu, fakir karışım kodu. yani fakir karışım hava fazla yakıt az demek, oradan yola çıkarak enjektör olabilir tahmininde bulundum Yavuz Bey

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@syavuz)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  Başınızı ağrıtıyorum. Kusura bakmayın. Son iki gündür sadece benzinde kullanıyorum. Benzinde bir sıkıntı olmuyor. Ne zaman LPG kullanıp stop edersem biraz bekleyip sonrası marş yaptığımda motorda dalgalanma ve stop oluyor. Bu bekleme uzun sürerse bu daha belirgin oluyor. Bu durum bir süre sonra normale dönüyor. LPG sistemi landirenzo omegas direct injection bu karma sistem. Başta dediğim gibi iki gündür benzinle kullanıyorum bu sorun yok. Stop durumunda LPG tank selenoidi, gaz kesici selenoidi ve enjektörler kapalı yani gaz kaçağı olabilir mi? Enjektörleri köpükle kontrol ettiğimde bir kaçak görünmüyor. Belliki LPG de bu işin içinde... Kafam bir milyon oldu.. Yozgat'tayım ve burada ne yetkili nede özel Hyundai servis var. Normal ustalarda para koparmak peşinde..

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Bazen regilatör arızalı oldugunda araaç park halinde iken emme maanlfoltuna gaz basıp araç çalışınca hava yakıt kaarışım dengesini bozduğu durumlar olabiliyor. bu durumda araç lpg'ye geçene kaadar emme manifoltundaki fazla gaz yüzünden sorunmlu çalışıyor ayrıca araç benzindeykende lpg basılmaya devam ettiği için hava yakıt karışım dengesi bozuluyor ama bu durumda zengin karışım hatası almamız lazımda sizde P0137 Arıza Kodu yani fakir kaarışım hatası var

Cevap VerAlıntı
Paylaş: