Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Rektefiye Sonrası Motor Sesi, Yeni Yapılan Motordan Gelen Ses Normal mi

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
751 Görüntüleme
(@melihtunaboran)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Focus 1 ST 2.0 ztec motor benzinli 2001 model aracım var. Aracıma 1 ay önce a dan z ye sıfır motor yapıldı. Daha sonra yolda giderken aracım çekişten düştü ve siboplardan ses gelmeye başladı. Çekiciyle motor yapan ustaya götürdüm. Üst kapağı açtığını manifolddan pislik çektiğini o sebeple sibop attırdı tarzında birşey söyledi. Manifold sökülerek temizlendi siboplar düzeltildi takıldı. Aracı teslim almaya gittiğimde lifter sesi vardı. Şıkır şıkır vuruyordu aracım. Usta ise bana Rektefiye Sonrası Motor Sesi için normal olduğunu kendi kendine geçeceğini geçmezse tekrar bakacağını söyledi. Fakat ustanın cevabı beni tatmin etmedi. Ufak bir ses olsa anlarım fakat ses gerçekten çok fazla ve rahatsız edici. Dizel gibi çalışıyor. Motor yapıldıktıktan sonra arıza verip tekrar sanayiye girmeden önce bu ses yoktu. İkinci arızadan sonra bu sesin gelmesi garip. Yeni Yapılan Motordan Gelen Ses Normal mi  Bilgi alabilirmiyim kafamı kurcalıyor.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, öncelikle aracınızda çekişten düşüp çekici ile servie gitti dendiniz. bu aşamada ustanız kaba taslak pislik çekti demiş ama tam olarak kapak sökülüp ne yaptı bilmeden, Rektefiye Sonrası Motor Sesi normaldir yada değildir birşey diyemem fakat, yeni yapılan motorlarda özellikle ilk 1000 km rodaj süresi diye tabir ettiğimiz süredir. Genelde bu süre zarfında paarçaların birbiri ile rodajı sonrası ses sorunları çoğu durumda ya azalır yada geçer, ama siz şakır şakır vuruyor demişsiniz o kadar yüksek bir ses ise geçmeyebilirde sesi de duymadan birşey demek zor. kısacası Yeni Yapılan Motordan Gelen Ses Normal mi evet bazen bu durumu görebiliyoruz ama sizdeki durum normal mi, eğer abartmadan yazdı iseniz biraz fazla gibi, ikinci bir ustadan da fikir almak sizin için faydalı olacaktır. başka bir ustaya sesi dinletip fikir almanızı tavsiye ederim

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: