Forum / Soru Cevap
2016 hyundai 1.4 otomatik, 110 binde , 6 binden beri lpg var. Araç stop halde , öne/arkaya/sağa/sola hiç fark etmiyor 20 cm yatık halde 2-3 dakika bekledikten sonra, çalıştırınca direkt yağ lambası yanıyor, 5-6 saniye sonra sübaplar vurmaya başlıyor, Yağ olduğu halde yağ lambası yanıyor ve bu halde 15-20 saniye sonra normale dönüyor yağ lambası sönüyor. Çalışır durumda yer ne kadar eğik olursa olsun normal çalışıyor. Kartel söküldü, süzgeç temizlendi, (yağ motoruna baktık denildi) araba denendi, her şey normaldi, yaklaşık 1000 km sonra yeniden aynı şeyleri yapmaya başladı. Bir kaç usta ile görüştüm, yağ pompasını değiştirelim ancak garanti çözeriz diyemiyorlar. Yetkili servis ise, komple rektifiye diyor ve 35 bin liradan başlar diyor. 8000 Km de 500 ml kadar yağ eksiltmesi var. Not: Araç bakımında 3 defa orjinal olmayan yağ filtresi takıldı, şu andaki yağ filtresi orijinal. Tecrübelerinize güveniyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhabalar, bu yapılanları göz önüne aldığımızda en mantıklı olanın pompanın değişimi olduğunu ben de söyleyebilirim. ama genel bir kontrol olmadan illaki ondan da demek doğru değil. özellikle ses de olması yağlamanın olmadığı anlamına gelir ki 5-6 saniye bile araçta aşınmalar oluşturabilir, ihmale gelmez
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, pompayı söktürdükten sonra mutlaka size haber vereceğim.
Çok teşekkür ederim, pompayı söktürdükten sonra mutlaka size haber vereceğim.
tabi çok i,yi olur benzer bir sorun yaşayanlar için örnek teşkil eder faydalı olur Bayram Bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
2005 model polo aracım seyir halindeyken yağında hiç bi sıkıntı olmamasına rağmen durduk yere yağ lambası yakıyor yada gösterge gidip geliyor bu konuyla ilgili bir şeyler bilen var mı
Merhabalar Arda bey, benzer bir konu olduğu için mesajınızı buraya taşıdım. rölantide yağ lambasu yanıyor ama seyir halinde yanmıyorsa, rölantide yaağ basıncı düşüyor o yüzden yeteri basınç oluşamıyor olabilir. basit bir sensör arızası yaşıyor olabilirsiniz. pompa tıkanmayua başlamışi olabilir. kısacası birçok nedeni olabilir ama yağ lambası yanması ciddi bir sorundur ihmal etmeden nedeninin tespiti için bir servise aracı bırakmanızı öneririz