Forum / Soru Cevap

Palio 1.4 Neden Çok...

Bildirimler
Hepsini temizle

Palio 1.4 Neden Çok Yakar, Palio Çok Yakıyor

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Likes
71 Görüntüleme
(@ssametes)
Aktif Üye
Katıldı: 1 hafta önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Merhaba 6 ay önce palio 1999 1.4  arac aldim aracı aldığım günden beri palio yakıt tüketimi sorunuyla ugrasiyorum 150 tl lpg aldim  km yi sifirladim 48 km de gaz bitti tekleme  yapti. Bunu  5   6  sefer denedim neredeyse 15 bin civarı masraf ettim bu konuyla alakalı  .(bobinler bujiler buji kabloları hava filtresi yag filtresi  yag komple  ve üst kapak contasi dahil değişti) çok masraf ettim  hiç bir usta çözemedi araştırmalarım sonucu lambda sensörü olduğu yazılmış çoğu yerde  3  4 ustaya sordum arıza lambası yanmadiysa  sensörün  sağlamdır dedi  .Bilgisayarli  sisteme baglatacak yer bulmadım arabadan soğudum  km de 3 tl yakiyor uno kadar araba  egzozdan da cig olarak  benzinde çalışınca benzin  lpg de çalışınca lpg kokusu geliyor çalıştığı sürece  .Zengin karışım olduğunu düşünüyorum  sorunu çözemedim.... Palio 1.4 EL neden çok yakar Yardımcı olursanız sevinirim

Reklamlar

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 1 sene önce
Gönderi: 1058

Bende 7-8 yıl önce bir 99 model Fiat Palio 1.6 HL  almıştım. sırf yakıt tüketimi yüzünden satmıştım. gerçekten palio yakıt tükerimi normale göre fazla. o zamanlar peugeot 306 vardı bende 20 liralık lpg ile 80-90 km yapıyordu. Palio aldım 20 liralık lpg ile 40 kilometre zor yapıyordu. taa zamanlar neredeyse 50 kuruş yakıyordu meret. kısacası bu paliolar fazla yakar zaten ama 3 lira çok fazla, bide bendeki 1.6 16v 1.4 8v biraz daha az yakması lazım mantıken, kısacası aracınız için 1,5 lira civarı ideal desek nerdeyse iki katı yakıyor. bir de benzinde yakıt tüketimine hiç baktınız mı benzinde normal sadece lpg'de mi fazla yakıyor, dolum ağzı, lpg rekorları vs kaçak var mı bakıldı mı, motor enjektör bobin vs birçok şeye el atmışsınız. iyi bir AFR ayarı, lpg beyni regilatöründe arıza var mı kontrolleri, ve lpg kaçak kontrolleri öneririm.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
(@ssametes)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Lpg beyni  lpg  düğmesi yeni değişti   lpg sistemi kontrol edildi kaçak ta yok  sürekli neden çok yaktığını  düşünüyorum.  Çalıştığı sürece benzindeyken cig benzin lpg deyken cig gaz kokusu geliyor. Yakıtın  yarısını yakmadan çig  olarak egzozdan atiyor.   Zengin karışım olayından şüpheleniyorum. Lambda sensörü arızalı olabilir dedim  arıza lambası yanmıyorsa sağlamdır dediler  sorunu kimse bulamadi (buji buji kablosu  bobin gaz beyni  hepsi sıfır degisti)

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 1 sene önce
Gönderi: 1058

çiğ yakıt ya enjektör arızasında düzensiz püskürtmeden ya da ateşleme düzgün değildir ondan olur. nadir ihtimalle hava yeterli alınamıyorsa ondan da olabilir. 

Reklamlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@ssametes)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ustam Peki 1999 palio 1.4 te katalizör  varmı orjinalinde

Reklamlar

Cevap VerAlıntı