Forum / Soru Cevap
Merhabalar ustam,
Yaklaşık 1,5 yıl önce EGR iptali yaptırmıştım. Usta hemen masasında bulunan genel temizleme spreyi kutusunu kesip EGR contasıyla aynı boyutlarda kesip EGR nin ucuna yapıştırıp tekrar monte etmişti. Sonuçta alüminyum ince bir parçayla kapatmış oldu. Ben tabi bu konuda o anda bilgi sahibi değildim, olsam daha kalın demir bir parça kullanmasını isterdim. Bugünlerde öğrendim ki bu tarz ince parça kullanımı, sonradan egzoz gazının yüksek ısısıyla birlikte eriyerek motora parça kaçıyormuş ve sırf bu kadar ufak bir şey yüzünden motor yaptırmak zorunda kalanlar olmuş. Şimdi 1,5 yıldır bir sıkıntı olmadı ama olmayacağı anlamına sanırım gelmiyor. O yüzden EGR yi tekrar söktürüp kalın demir kullandırarak kapattırmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz yani 1,5 yıl önce usta genel temizleme spreyinin kabını keserek alüminyumla kapatması yanlış mı? Bu bir risk doğuruyor mu? Yokysa yine ben boşuna mı telaş yapıyorum 🙂
Selamlar ustam henüz bu konuma cevap yazacak vaktiniz olmamış. Ama yeni bir gelişme oldu onu da belirtmek istedim. İçim rahat etmedi EGR yi bugün açtırdım tahmin ettiğim gibi kullanılan parçanın tam orta kısmı erimiş. Aynı EGR contasının şeklini almış. 1,5 yıl önce farklı bir ustanın EGR iptal ettiği ve benimde güvenerek sorgulamadan aracı teslim ettiğim usta az kalsın motor yememe sebep verecekmiş. EGR yi çıkaran son bir yıldır tercih ettiğim ustam, parça motora kaçsaydı motor zarar görürdü evet ve çalışmasından belli ederdi ama seninkisinde erimiş korkma dedi. Yinede zarar verdiyse vermiştir ilerde çıkar kokusu. Yani anlamıyorum birçok usta ince alüminyum bildiğiniz kutu kola veya benzeri malzemeleri kullanıyor. Yıllardır hiç bu konuda sıkıntı yaşanmadı mı acaba. Ustalara güveniyoruz ama hata yapıyoruz sanırım gerçekten çok üzücü.
Resim nasıl ekleyeceğimi bulamadım ustam o yüzden şöyle linke ekledim.
https:// i.hizliresim. com / ixyeewe.jpg