Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Traktör Gibi Çalışıyor Çok Sesli ve Gürültülü

9 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
3,486 Görüntüleme
(@okan-karaman)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 21
Konuyu Başlatan  

Şu an aracımla alakalı daha önemli birşey var. O yüzden ilk önce onunla ilgili video atacağım.arac 2005 Citroen c4. 3 hafta önce egzantrik zincir çok ses yapıyordu. Egzantrik seti külbüratör kapak conta iticiler değişti. Enjektör revize edildi. Aracı kullanmaya başladım. Bir hafta sonra kontrole gittiğimde silindir kapak tarafından yağ kaçağı olduğu ve Motor silindir kapak contası değişeceğini söylediler. Önemli değilse değişirmeyelim başka çözüm yoluna gidelim dedim. Yolda bırakabilir sürekli yağ su kontrolü gerekir değiştirelim dediler. Değişti. Aracı almaya gittim araçtan normalin dışında ses vardı ve daha ağır çalışıyordu. Sanki birşey vuruyormuş gibi Araba Traktör Gibi Çalışıyor. Araç sesi geçer 15 güne. Kullan tekrar gel oturacak dediler. Oradan çıktım. Bir iki tamirhaneye uğradım sadece Citroen vs bakan bir yer. Bu ses normal değil yaptırdığın yere götür bırak sesi kessinler dediler. Bende bıraktım düzeltin verin aracı dedim. Sizce ne olabilir? Video attım youtube ve instadan. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Genelde yeni yapılan motorda rodaj süresi boyunca ses olabilir. Belli km'ler sonra ses oturur. Birazdan instadan videoya bakıp tekrar yorum yapacağım normal mi değil mi. Conta konusuna gelecek olur isek suya yağ yağa su karışması var mı, yağ eksiltme su eksiltme var mı

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@okan-karaman)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Silindir kapak contası değişti. Değişmeden önce ustaya sordum. Yağ kaçağı var dedi. Nereden anladın dedim. Gözüküyor abi dedi. Yağa su karışması suya yağ karışması ile ilgili birşey demedi. İnstagrama bakabildiniz mi okannkaraman  iki n harfi ile yazınca çıkar hesabım

Cevap VerAlıntı
(@okan-karaman)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Şu anda araçı yaptırdığım yere bıraktım. Yağ kaçağı su kaçağı var mı bilmiyorum. Yapıldıktan sonra 1 gün kullandım ve bıraktım.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Videoyu izledim. Araçta kaç numara yağ koyuldu. Araç rölantide çalışırken üstten 150ml kadar bir yağ koyun yağ koyunca ses azalıyor mu bir bakın isterseniz. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@okan-karaman)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

5.30 tam sentetik koyuldu dedi yaptırdığım yer. Baktırırım ona.  Benim merak ettiğim Motor sesi şu an nasıl sizce? Normal mı anormal mi? Attığım iki video daha vardı. Eski conta görüntüsü nasıl sizce? Yani contayı değiştirmek gerekirmiş contada şu var bu var diyebilir misiniz yoksa değiştirilmeyip başka çözümde sunabilir miyöiş yaptırdığım yer? 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

yağ seçimi normal ses bir tık fazla, conta videoda çok yüzeysel ince ince köşelerini görmek lazım yorum yapmak için Okan bey

Cevap VerAlıntı
(@okan-karaman)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Contanın fotoğrafını instagramdan attım şimdi size bakarsanız sevinirim. Sesin bir tık fazla olma sebebi ne olabilir ve çözümü ne olabilir? Bilgilendirirseniz sevinirim. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Baktım Okan Bey, üst köşeleri çok bozulmuş pütür pütür olmuş iyi bir yalıtım sağlayamacak durumda görünüyor fotoğrafta, yani değişimi isabetli olmuş, şu yağ ekleme olayını denediniz mi ?

Cevap VerAlıntı
Paylaş: