Forum / Soru Cevap

Camı açınca egzoz k...

Bildirimler
Hepsini temizle

Camı açınca egzoz kokusu içeri giriyor

8 Gönderi
3 Kullanıcılar
3 Reactions
3,000 Görüntüleme
(@sadoline)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Clio 3 2007 dizel aracım var. Camı açınca egzoz kokusu içeri giriyor. Sanayi de dizel araçtir normal dediler. Cam açınca iceriye egzoz kokusu geliyor Radyatör su kapağından su atıyor. Yağ değişiminde antfirizi de değiştim sorun kapakta dedi kapağı değiştim sorun devam edince sıfır kapaklı depo aldım ama aynı sorun devam ediyor. başka bir ustaya gittim üst kapak conta yanmış dedi araç suyu yağa kayda yağ seviyesi artar ama yağ sorunum yok 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, araçta duman atma siyah yada mavi gibi var mı, egzoz kokusu içeri giriyor ise genelde iki üç farklı nedeni olabilir. conta gibi dip ihtimallerden önce şu basit kontrol noktaları elenirse daha sağlıklı olacaktır. Camı açınca egzoz kokusu içeri giriyor ise;

• Egzoz manifoltundan kaçak olabilir
  • Zengin karışım nedeni ile araç çiğ yakıt atıyor olabilir
  • Turbo arızaları gibi nedenlerden yağ yakımına bağlı egzoz kokusu olabilir.
  • Silindir kapak contası yanıksa yanma odasına su ve yağ girip kokuya neden olabilir
  • yada en basiti egzoza plastik yapışır ısındıkça koku yapar.

Bu kısımların kontrolü sonrası mutlaka sorun ortaya çıkacaktır. BU ARADA, araçta yağ eksiltme sorunu da var mı, genleşke kapağı fokurdama gibi ek belirtiler silindir kapak contası ihtimalini güçlendiriyor ama kontrol etmeden bitşey demek zor.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@sadoline)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci egzozcuya gittim egzoz da sorun yok dedi.radyator su deposu kapağından su atması sorununu da görünce usta conta kapağı dedi.Batman dayım. Adamlar aşiret paket Passat dışında araba dışında arabaya binmeyince biz gariban memurlar usta bulamıyoruz. Valla gerçek ustaya çok ihtiyacım var. Boş yere orjinal kapak aldım çare olmadı bı de bosyere depo aldım sorun hala devam ediyor

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @sadoline
↑

@onlinetamirci egzozcuya gittim egzoz da sorun yok dedi.radyator su deposu kapağından su atması sorununu da görünce usta conta kapağı dedi.Batman dayım. Adamlar aşiret paket Passat dışında araba dışında arabaya binmeyince biz gariban memurlar usta bulamıyoruz. Valla gerçek ustaya çok ihtiyacım var. Boş yere orjinal kapak aldım çare olmadı bı de bosyere depo aldım sorun hala devam ediyor

o zaman internetten bir conta testi temin edin. 70-100 tl gibi fiyatlara n11.com trendyol hepsiburada gibi sitelerde mevcut. kendiniz bir conta testi uygulayın. aşağıda video linki bırakıyorum nasıl uygulanacağını detaylı anlattım. basit 5 dk sürüyor zaten (bknz: Youtube Conta Testi Videomuz İçin Tıklayın)

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@sadoline)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci 

Teşekkür ediyorum ilginiz için 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @sadoline
↑

@onlinetamirci 

Teşekkür ediyorum ilginiz için 

Teşekkürler iyi günler dilerim.

Cevap VerAlıntı
(@marlon69)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

Her sabah veya araba uzun süre dış ortamda bekledikten sonra araba içinde benzin/egzoz kokusu alıyorum. Liftte kaldırıp kontrol ettirdim.

• 1-Egzoz sağlam
  • 2-yakıt deposu sağlam ve oradan gelen bir şey yok
  • 3-ön taraftaki yakıt hortumu sağlam
  • 4-Bujilerden bir kompresyon kaçağı yok. Olsa performans düşer ki bu da vaki değil.
  • 5-Bir ara bagajda bu kokuyu aldım ama liftte kaldırınca hiçbir şey bulamadık.

Valla delireceğim.. yardımcı olacak akıl verecek arkadaşlara minnettar kalırım... Selam ve Saygılar..

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @marlon69
↑

Her sabah veya araba uzun süre dış ortamda bekledikten sonra araba içinde benzin/egzoz kokusu alıyorum. Liftte kaldırıp kontrol ettirdim.

• 1-Egzoz sağlam
  • 2-yakıt deposu sağlam ve oradan gelen bir şey yok
  • 3-ön taraftaki yakıt hortumu sağlam
  • 4-Bujilerden bir kompresyon kaçağı yok. Olsa performans düşer ki bu da vaki değil.
  • 5-Bir ara bagajda bu kokuyu aldım ama liftte kaldırınca hiçbir şey bulamadık.

Valla delireceğim.. yardımcı olacak akıl verecek arkadaşlara minnettar kalırım... Selam ve Saygılar..

Sabahları genelde çiğ yakıt atma varsa egzozdan çiğ benzin kokusu görülür. Sabah motor soğukken hava yakıt karışım dengesini kontrol ettirin. muhtemelen sorun sabahları çiğ yakıt egzozdan atımı

Cevap VerAlıntı
Paylaş: