Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yedek Su Deposundan Su Taşması

27 Gönderi
9 Kullanıcılar
7 Reactions
7,509 Görüntüleme
(@celik1836)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 5
Konuyu Başlatan  

Aracım 2013 1.4 crdi hyundai i20 normalde hiç su eksiltme yapmamıştı 2021 Ekim ayında istanbuldan Antalya ya gittim problem yine yok dönerken yollar çok fazla rampali ve virajı idi bende aracı biraz fazla sıkıştırdım sanırım ama sicakken yaptım bunu araç hem yağ hem su eksitti yağı tamamladıktan sonra yağ eksiltme yapmadı hergün aktif kullandım havalar yavaş yavaş soğuduğunda sanırım araç azar azar eksiltme ye devam etti kış geldi yaklaşık 4 5 ay hiç su eksiltme di haziran ayından beri tekrar havalar ısınınca başladı. 2 yıldır ortalama hiç antifriz koymadan sadece musluk suyu ekledim. Kutuda pislendi zamanla kutuyu tamamen temizledim. 2 lt antifriz ekledim ama 1 lt kutuda 1 lt sistemde olacak şekilde oldu eksilere içine çeksin diye yaptım ama düşündüğüm gibi olmadı radyatör kapağı basınçta yedek su deposundan su taşması sorunu var sanırım suyu antifriz olduğu için kutunun dışının ıslak olduğunu ve yere suyu bosaldigini gördüm kutu 50 km de tamamen bosaliyor hararet hep 90 altında hiç 90 görmüyor. Radyatör tıkalı olma şansı varmı yoksa conta veya devirdaim mıdır yardımcı olursanız sevinirim. Kutuya tek hortum geliyor oda radyatörün tepesindeki yaylı kapanın yanına bağlı 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

merhabalar. öncelikle sistemin paslanmaması için su yerine antifriz konulması su konulacksa da saf su olması önerimizdir. Sizin yaşadığınız gibi yedek su deposundan su taşması sorununda genelde genleşme kabı yada kapak arızasında basıncı tutamayıp taşırma yapıyor olabilir. Kapak değişirse sorun çözülecektir. Bazen kapak değil de genleşme tankının yapak kanalları aşınıyor ondan da olabiliyor. Anlattıklarınızdan araçta sorun olduğunu sanmam sadece basit bir kapak arızası gibi duruyor.

Tabi test etmeden bakmadan sadece tahmin ama hararet yapmaması sürekli 90 ı geçmemesi motorun çalışmasında bozulma olmaması gibi ek belirtiler yok o yüzden yaşadığınız yedek su deposundan su taşması sorunu muhtemelen kapak kaynaklı

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@celik1836)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Merhaba size soru sorduktan sonra araç uzun süre sonra antifriz görünce bikaç boru patlattı ustaya götürdüm patlayan su boruları değişti görünür su sızıntısı yok ama araç yine su eksiliyor dediğiniz gibi kapaktan olma ihtimalinden dolayı eski usul poşet takıp kapağın arasına deneme yaptım su sabah işe giderken 15 akşam gelirken 15 toplam 30 km de 1lt civarı eksiltme yapıyor. Bendeki su deposu genleşme kabı değil yedek depo tek hortum var üzerinde motor zaten nerdeyse yeni ısınırken ben arabayı park etmiş oluyorum suyun buharlaşma durumuda olmuyor bence yağ seviyesi de yükselmiyor. Egr soğutucu yada conta diyor usta araba 250 binde conta olması durumunda sizce ilaç atsam tutar mı yoksa bu kadar büyük kaçak sökmeden çözülmez mi 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@celik1836 kapağı açarken basınç çıkıyor mu yksa normal açılıyor mu, yani, örnek vermek gerekir ise sağlıklı bir sistemde kapağı açarken çalkalanmış kolayı açar gibi basınç çıkar, sıcak motorda bir miktar su da taşar. ama hiçbirşey olmuyor su kapağı açar gibi açılıyor ise sistemde basınç yok demektir. kapak açılınca nasıl oluyor yazarsanız ona göre bir olası sorun nedenlerini yazayım size

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@celik1836)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Tamda dediğiniz gibi oluyor işten eve geldim kutudaki suyu bitirmişti kapağı eledim çok sıcak değildi açtım kapağı su gelir diye biraz geri çekildim hatta hafifçe kapağı fırlattı eksik olan suyu tamamladım 1 dakka içinde biraz daha eksildi motor kapalı bu işlemleri yaparken tekrar tamamladım kutuyu da özellikle fazla doldurdum sabah gelip kontrol ettim kutudaki su L ye (düşük seviye) inmiş ama yerlerde borulara hiç islaklik yok akşam resimde eklerim belki bir faydası olur. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

basınçla değişiklik olur min e iner max a çıkar. burada önemli olan kapağı açınca yedek su deposundan su taşması (olması gereken budur basınç yoksa kaçak varsa taşma olmaz) hatta bunun için hazırladığımız bir video da var aşağıda link bırakıyorum bir göz atınız. su min altın a inmiyor ise (hava yoksa tabi hava varsa havayı atar min altına inebilir) sorun yok ama iniyor ise önce hava alma yapılmalı sorun devam ederse basınçlı kaçak testi yapılmalı

Cevap VerAlıntı
(@celik1836)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Merhaba bugün 1 tane daha patlak boru buldum turbonun altında kalorifer borusu var arabanın torpidosuna doğru giren 2 adet gaz verince ordan su atıyor motorunun dibindeki en sıcak bölge de olduğu için hemen kuruyor hiç belli olmuyo dışardan bakınca içerden biri araca gaz verip diğer kişi kaputu açıp izleyince anlaşılıyor borular 40 cm civarı yerleri basit hangisi patlaksa degistiricem  bu sefer olacak sanırım kaç gün içinde sonuç belli olur.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

iyi ki torpito altına girdikten sonra kaçak olmamış girmeden olmuş, girince olduğunda genelde torpito sökülüyor zahmetli oluyor ama dediğiniz nokta basit gibi. Geçmiş olsun

Cevap VerAlıntı
(@celik1836)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Usta merhaba benim su problemi hala devam etmekte ama olay farklı bir noktaya geçti klima açıkken araç hiç su eksiltmiyor 2000 km yol yaptım hiç eksitmedi. Ama klimayı kapatınca hafif hafif eksiltme yapıyor. Arabayı park halinde ısıttım özellikle gaz verdim bir süre ama fan çalışmadı hiç bir şekilde ama klimayı calistirinca çalışıyor. Şimdi şunu merak ediyorum acaba bu araçtaki sıcaklık göstergesi karta sıcaklığı bildiriyor fanda karttan çıkış alıp çalışıyor üzerinde arızalı bir role felan mı aramak lazım yoksa sıcaklık göstergesi sadece bilgi amaçlı fanın açmasını sağlayan başka bir müşür gibi bişey mi var yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap VerAlıntı
(@arslan)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

SELAMLAR ,Aracım HYUNDAI Accent blue 2016 benzinli Aracımda yedek su tankının tahliyesinden sızıntı var su eksiliyor. Boşalmamıza rağmen sürekli dolu. Fan 5 er  dakika arayla yüksek hızda çalışıyor. Devirdayim termostat bakıldı. Dolum boğazı, hortumlar, kapaķ değişti. Günde 1 lt kadar su eksiltiyor. Sorun devam ediyor.

Cevap VerAlıntı
(@tolgaurl)
Yeni Üye

Merhabalar, aracım reneult master 2013 

Silindir kapağı, contası, devirdayim, termostat değişti, aracı teslim aldıktan sonra, servis attım,hararet göstergesi çok hızlı bir şekilde 90çıkıyor ve orada kalıyor. işim bitince, yedek su haznesinde su kalmadığını gördüm, kapağı açınca kendiliğinden geri doldu. Her kullandıktan sonra kontrol ettim aynısını yaptı. 1gün sonra altta hortumun birleşme yerinde kaçak tespit ettim usta yaptı. Sonrasında bu sefer tersi olmaya başladı. Yedek su deposundan suyu atmaya başladı. Kapağı açınca fıçkırırcasına taşma yapıyor Köpük de var. Bu parçalar değişmeden önce böyle sorunlar yok idi. Usta ise radyatör temizliği yaptır diyor. Radyatör tıkalı diyor. Sizce radyatör den olabilirmi? diğil ise sebebi ne olabilir. Teşekkür ederim.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Merhabalar Tolga bey benzer bir konu olduğu için buraya taşıdım konuyu. Sorununuza gelecek olur isek anladığım kadarı ile su kaçağı yüzünden hava oluyor bu da su eksiltme yapıyormuş, sonrasında düzelmiş sorun kalmamış. yedek su deposu klapağı araç sıcakken açılırsa her durumda su yükselmesi olur bu genleşme nedeni ile olur ve normaldir. Araç soğukken bakıni 1-2 dk çalıştırıp stop edinm, su normal seviyede iken kapağı açın, taşma vs yoksa sorun da yoktur

Cevap VerAlıntı
(@metehan)
Yeni Üye

Merhaba, aracım Ford Fiesta 2014 benzinli. Motor yağında veya yedek su kabında herhangi bir pekmezimsi köpüklenme mevcut değil Beyaz duman atma ve egzozdan su damlaması da yok. Ancak araç biraz hararet yapıp soğutma sistemi devreye girmek istediğinde yedek su kabı (kaynamadan ılık) taşıyor ve fan devreye girmiyor dolayısıyla yokuşlarda hararet artıyor, dik aşağı giderken veya çeyrek gaz ile hararet yine düşüyor. Sizce sorun ne olabilir? Teşekkür ederim. Yaklaşık bir haftadır bu sorunla karşılaşıyorum, aracı aktif kullanmıyorum. Öncesinde soğutma sistemi devreye girdiğinde fan çalışıyordu. Şimdi suyu taşırıyor ve fan devreye girmiyor. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Merhabalar metehan bey, benzer konu oldugu için mesajınızı buraya taşıdım. öncelikle genleşmeye bağlı su ısındıkça taşma olur ama kapak bunu engeller , eğer radyatör kapağındaki veya radyatör yedek su kabı kapağındaki contalar işlevsizleşmeye başlarsa taşma görülür. kapaktan taşma varsa öncelikle kapağı bir değiştirin

Cevap VerAlıntı
(@hasan1234)
Yeni Üye
Gönderi: 3

Abi lütfen acil yardımcı olurmusun 2 gün önce pejo 308 2009 model 1.6 dizel araç aldım tamirciye gösterdim almadan önce motor su eklediğimiz haznede siyah yağ kalıntıları vardı.usta aracın daha önce yağ soğutucusu arıza yapmış değişimler dedi gösterdi radyatör temizlenmemiş dedi su ekleme yaptıkça bir zaman sonra temizlenir dedi.şunu belirtmek istiyorum suda yağ kalıntısı var derken suyun rengi siyahımsı oluyor elimle elledigimde kayganlık yok.sorum bugün dikkat ettim su ekleme yapayım dedim motor sıcakken kapağı açmadan önce sanki içinde hiç su kalmamış gibiydi radyatöre giden hortuma elledim sertti güçlü bir şekilde sıkınca hafif parmaklar gömülüyor du su haznesinin kapağını açtım yavaş yavaş havasını Alarak derken içinde su kalmamış dediğim su haznesi birden su yukarı kabardı bir litreye yakın su dışarı boşaltı ve hortum yumuşacık oldu.su ekleme yaptım bir daha yola çıktım 10 km kadar baktım su haznesi gene boş gibi kapağı açmadan 3 veya 4 saat bekledikten motur soğudu zaten baktım su haznesi boş gibi hortum da sert kapağı bir daha açtım soğuk olduğu halde su bir daha yukarı çıktı kendi seviyesine geldi.lutfen hocam sanayiye gitmeden önce cevaplarsanız sevinirim aracı kredi ile aldım büyük kısmını daha taksit bile ödemeden korku sardı beni şuan İstanbul'dayım tedavi için Hataya gidecem bu şekilde bir sorun olur mu 

Cevap VerAlıntı
Sayfa 1 / 2
Paylaş: