Forum / Soru Cevap
Merhaba, sizi youtubeda yeni keşfettim. Seri, etkili ve verimli bilgilendirmeler yapıyorsunuz emeğinize sağlık. Ben sunu sormak istiyorum. Arabam 2005 citroen C4. Aracın egzantrik zinciri, enjektör revizyonu, hava yakıt yağ filtresi değişimi,klibitör kapak contası, sıvı conta değişimi yapıldı 5-6 gün önce. Önceden yağ eksiltme yoktu ama şu an var. Klibitör kapağı kenarlarından yağlar çıkıyor. Yardımcı olursqnız sevinirim.
Merhabalar Okan bey, teşekkürler. Külbütör Kapağı Yağ Kaçırıyor ise bu durum peugeot 307 ve c4 lerde bu külbüratör contasından yağ kaçağı kronik gibi birşey, iç yapısının dış yüzeylerine basınç yapması ve bağlantı contalarının tipi nedeni ile bu kaçaklar birçok modelde conta değişse dahi devam edebiliyor. daha önce biz de sık sık değiştirdik hatta birinde videosunu da almıştık aşağıda link bırakıyorum Videoda külbütör kapak contası yağ kaçağı çözümü izleyin : Nasıl https://www.youtube.com/watch?v=PNeic8lPd7w
Subap Kapak Contası Yağ Kaçırıyor harcinde diğer sorunuz olan sesli çalışmaya gelirsek biraz daha detay verirseniz daha net cevaplar yazalım bu sesli çalışma hakkında
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Motor sesi şöyle diyeyim. Yüksek sesli traktörler vardır ya öyle bir ses geliyor. Dizel araçlarda motor sesi benzine göre biraz fazladır bilirim ama benim dizel aracımda bir tık daha fazla gibi.
Ve düşük viteslerde gaza basınca ıslık sesi gibide bir ses geliyor. Yüksel viteslerde var mı yok mu onu motor sesinden dolayı doyamadım. Bununlada ilgili bilginiz varsa sevinirim
Araç turbo dizel değil mi turbo ötme sesi olabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
1.6 hdi dizel aracım. Bu ses yoktu yeni başladı. Ben aracı yeni aldım. Eksiklerini önceki sahibiyle konuşup fiyat konusunda anlaşarak araç fiyatından düşerek giderdim. Turbo olabilir diyorsanız sıkıntı yaratabilecek birşey mi önlem almak gerekir mi? Ve yağ kaçağı contalarını yada kapağı vs tam sıkmamış olabilirler mi ?
Ve araçtan traktör sesi gibi Yüksek sesli çalışması soruna yol açar mı yada bir sorun habercisi olabilir mi? Önlem önerir misiniz?
Karışık Soru sordum galiba. Toparlayacak olursam 1.nci konu yağ kaçağı hakkında bilgi verdiniz.2.nci konu Turbo olabileceği hakkında hakkında bilgi verdiniz. 3.ncü konu olarak motordan traktör sesi gibi ses gelmesi hakkında da bilgi alabilirsem çok sevinirim.
sesi duymadan birşey dmeek güç, gürültülü çalıştırmada yağ değişimi de faydalı olacaktır. sesi duymadan şundandır demek zor. ötme sesi ise böyle uçak sesi gibi turbodandır çok yüksek ise rektefe gerekebilir. gürültülü çalışma konusunda da zaten dizel biraz gürültülü çalışır ama traktör gibi şıkırdama oluyorsa bir yağ bakımı faydalı olacaktır
Hayır uçak sesi gibi bir ses değil. ARacım 221 bin kmde. Söylenene göre yorulmamış bir araç. 5.30 tam sentetik yağ kullanmam önerildi. Siz ne önerirsiniz?
rulman sesi de olabilir o zaman. sesi duymadan tahminler tükendi Okan bey 😀