Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Fiat Albea Rölanti Sorunu ve Rölanti Dalgalanması

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
1,789 Görüntüleme
(@sonersss)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  

Merhabalar albea 1.4 8valf aracımda rölanti sorunu başladı. Bir türlü çözüme ulaşamadım. araç seyir halinde iken 2500 - 3000 devirde iken aracı boşa attığımda aracın rölantisi 200-300 devirlere kadar düşüyor titriyor ve 800 - 900 devire çıkıyor. bazen devir 200 düşüp 1300 çıkıp tekrar 200 devirlere düşüyor. dalgalanma bir süre daha devam ediyor. aracım seyir halinde değilken sorun çok az ve bazen görülüyor( 900 devirde durması gerekirken ancak 600 devirlerde durup tekrar yükseliyor). Bu dalgalanmaları benzinde yapıyor. Motor soğuk iken sorun görünmüyor. Sorunu bir türlü çözemedim

• araçta yapdığım işlemler : 
  • gaz kelebeği 2 kere sökülerek temizlendi.
  • gaz kelebeği elektrik hattı kontrol edildi.
  • ecu sıfırlaması yapıldı.
  • gaz kelebeği adaptasyonu multiecu scan yapamadı hataya düşüyor sürekli
  • lpg iptal edilip denendi.
  • canister iptal edilip denendi.
  • üst kapak söküldü. subap bakıldı subapların düzgün olduğu görüldü. subap lastikleri değiştirilip alıştırma yapıldı.

son çare boğaz kelebeği değiştireceğim gibi duruyor. Sizce arızayı nerede aramalıyım? vakit bulup okuduğunuz ve cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Saygılar

Alıntı
(@sonersss)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

yazmayı unutmuşum

bujı kabloları 2 kere (takım halinde)

bujiler 3 kere (takım halinde)

bobin 1 kere değişti

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Soner Bey, Biz genelde temizlik ve adaptasyon sonrasında potansiyometre ve rölanti valfine odaklanırdık ama jherşeye bakılmıl bu iki parçaya bakılmamış gibi. bunlara da baktırmanızı sonrasında kelebek çıkma kelebekle değişip kontrol edilmesini öneririz bu durumda

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@sonersss)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Tekrar merhabalar;

sorunum devam ediyor. Boğaz kelebeğini sıfır orjinal ile değiştirdim. Kelebek Adaptasyonu yetkili serviste yapıldı. Sorunu hala çözmüş değilim. lpg nozullarından kaçak olduğunu düşünerek sıvı conta ile tekrar sabitledik. Ama sorun bir süre çözülmüş gibi oluyor. sonra tekrar başlıyor. Artık aracın neresin arıza olduğunu kestiremiyorum. Yardım derseniz sevinirim. teşekkürler

Not:

araba 1.4 fire motora sahip. Rölanti motoru mevcut değil. potansiyometre boğaz kelebeği içinde kapalı durumda

Cevap VerAlıntı
(@sonersss)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

son olarak söylemeyi unutmuşum. motor soğukken arıza gözlemlemiyorum. motor ısınınca başlıyor ve fazlalaşıyor. sıcaklık müşüründen şüphelendim odb ile baktığımda gösterge paneli ve odb sıcaklık aynı değeri gösteriyor. motorda herhangi arıza kaydı gözükmüyor.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: