Forum / Soru Cevap
@hasan1234 anlattıklarınız özellikle de sabbah hala sistemde basınç olması araç soğutma suyunda kompresör kaçağı var demek, tabi incelemeden birşey demek zor ama conta yanık gibi Hasan bey, conta testi yapılması faydalı olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci abi hem conta yanığı ayrı bir şekilde kompirösör kaçağımı olabilir ustaya bilinçli gitmek için soruyorum size keşke İstanbul'da olsanız sizin yanınıza gelsem
@hasan1234 zaten conta yanığı aynı zamanda kompresör kaçağına da neden olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Mrb lar.. Benım aracım golf7 1.6 dizel
Devırdaım degıstı emme manıfold degıstı.. Fakat ara ara yedek su kabından su tasıyor. Su tasması yasanırken hortunlarda sertlik var.. Tasma bittik den sonra yada gunluk normal kullanımlar da hortumlar yumusak.. Hararet 90ı gecmıyor yanı normal.. Kaç usta gezdıysem bulamadılar.. Servis e gittim o bile arızayı yanımızda yapması gerekiyor dediler. Onlarda suan hersey normal dedı.. Altan sagda soldan hıcbır yerden kacak yok. Sadece yedek su deposu kaynıyor ve o ara tasma yapıyor. Lütfen destek rica ediyorum..
@qahmettemiz Ama belirtiler silindir kapak contası sorunu gibi. özellikle de basınç ve hortum sertleşmesi akla bunu getiriyor.
@onlinetamirci anlıyorum ama dısarda aldıgım conta testinde de negatif cıktı guvenmedim pilot garaja expere gıttım onlarda conta testi yaptırdım oda negatif. .. Cok can sıkıcı bir hal almaya basladı bu durum.. Aracı sattıracak bana... En kotu senaryo conta yanık ise malitey ne cıkar pekı..
Tşkler
Söylşe yapın, araç soğukken, marşa basıp 2-3 dk çalışıtırın kapatın motoru, genleşme kabını açın, suda taşma yükselme olursa kompresör kaçağı var demektir. ama taşma sadece 90 derece gibi motor tam ısınınca oluyorsa genleşmeye bağlı da olabilir. antifriz derecesi kaç ona bakın düşükse antifrizlede alakalı olabilir.
@onlinetamirci ustam zaten 4 gundur mın seviyede kullanıyorum.. Eklemede yapmadım.. Yarın Sabah arac soguk ken dedıgınızı yapcam.. Sonucu sıze yazaxagım yıne buradan.. Destekleriniz için çok tşk ederim
Ustam sabah 4 dk çalıştırdım aracı sonra kapattım kontağı.. Su kabının kapagı nı yavaaca actım ve su yükselmesi yasanmadı.. Bu arada kapaktan fıs dıe ses dahi gelmedi.. Sonuc??????
Peki hortumda sertleşme yoksa yumuşak ama su atıyorsa depo arızalı olabilir mi yoksa yine conta yanık olma ihtimali var mi
Merhabalar benim aracım 2014 polo dizel. Bundan 1 ay önce turbo arızalandı revize oldu arabayı teslim aldım daha sonra tekrar arıza verdi ve araç 4. 5 km kullandığım da soğutma suyunu yedek bidonuna basıyordu ve yedek bidonundan tasma yapıyordu ve antifirizi boşaltıyordu ekleme yaparak idare ettim ve tekrar sanayiye götürdüm arabayı. yapılanları listeliyorum
- -genleşme kapağı değişti
- -turbo(n75)
- -Egr contası
- -yazılım (Egr iptali)
- -müşür okuyucu
Yapılanlar bunlardı turbo da şimdilik sıkıntı yok ama yedeğe basma olayı devam ediyor şuan hatta dün işe giderken aracı durdurun motor aşırı ısındı ikazı verdi ve boşta biraz bekleyip iş yerine gittim kaputu açıp baktım suyu aynı şekil yedeğe basmış ve yedek bidonunun altından akitiyordu. Durum bu efendim arıza neden kaynaklı olabilir ne yapmam gerekir bilgi verebilir misiniz teşekkürler.
@hyvz0 akla ilk silindirr kapak contası geliyor efendsim. bir conta testi öneririz