Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Su Kaynatıyor Ama Hararet Yapmıyor yedek su deposu fokurduyor

9 Gönderi
4 Kullanıcılar
2 Reactions
303 Görüntüleme
(@umutsykl)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba, aracım 2018  ,1.0 Fabia,araca 2 hafta önce yağ bakımı yaptırıldı.Bakımdan sonra aracın yakıtı arttı ve  hararet göstergesi 90 derecede sabit olmasına rağmen yedek su deposu fokurduyor ,sebebi ne olabilir.

obulut05 reacted
Alıntı
(@obulut05)
Aktif Üye
Gönderi: 6

Gönderen: @umutsykl

Merhaba, aracım 2018  ,1.0 Fabia,araca 2 hafta önce yağ bakımı yaptırıldı.Bakımdan sonra aracın yakıtı arttı ve  hararet göstergesi 90 derecede sabit olmasına rağmen yedek su deposu fokurduyor ,sebebi ne olabilir.

Aynı sorun bende de mevcut.

'2000 model 1.6 xt 8valf 206 araç sahibiyim. Aracın buji bakımını yaptıktan sonra değişen bujilerin 1 tanesi tamamen bitmiş durumda ve diğerleride bitmek üzereydi araçta ciddi derecede sarsıntı silkeleme rölanti dalgalanmaları mevcuttu buji değişimi sonrası yedek su deposunda su yükselmesi fokurdama hararetin hızlı bir şekilde 90 92 95 civarına gelmesi rölantide bile durmaksızın fan açma gibi bir durum oluştu aracın soğutma sistemin de köklü bir bakım yapmayı düşündüğüm için kapımın önüne aracı getirip stop edip bıraktım, kilitleyip uzaklaşırken araç tekrardan fan çalıştırmıştı önemsemedim sonuç olarak soğutma amaçlı çalışıyordu ve stop edilmişti artık. Bugün tekrardan sıvı kontrolü için yedek su deposunu açtığım da sıvının 'çeşme suyu'  olmadığını gördüm su eklediğim de; yedek depoya doldurduğum suyun gaz kelebeğinin altında arka tarafta bir yerden sanırım şanzumanın üzerine biyere aktığını gördüm soğutma sistemin de hiç su yok ve araç öylece kaldı hararet yapıp daha fazla zarar verecek korkusuna bişey yapmadım. Sanırım hortum ek yerinden çıktı veya basınçdan dolayı patladı. O kısmı anlatabilecek birisi varmı yedek deponun altından giden hortum tam olarak nereye bağlanıyor detaylı anlatabilirmisiniz. 

Cevap VerAlıntı
(@umutsykl)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Söylemeyi unuttum 1 adette buji değistirmistim,su deposunda eksilme söz konusu değildir, ustama sorduğumda klimayı sıcağa açıp fanın çalışıp çalışmadığını kontrol etmemi, sorun yok ise yedek su deposunda hava olabileceğini söyledi sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Gönderen: @umutsykl

Merhabalar Umut Bey, Araba su kaynatıyor ama hararet yapmıyor ise kaynama şeklinde görülen fokurdama genelde motor soğutma suyuna kompresör karışması durumunda görülür. Belirtiler silindir kapak contası gibi duruyor. bakım yada buji değişimi ile bir bağlantısı olacağını sanmıyorum efendim. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @obulut05

Aynı sorun bende de mevcut.

'2000 model 1.6 xt 8valf 206 araç sahibiyim. Aracın buji bakımını yaptıktan sonra değişen bujilerin 1 tanesi tamamen bitmiş durumda ........

Merhabalar Bulut Bey, sizin aracınızda da bahsettiğiniz kısımda kalorifer hortumları mevcut. Birde termostatat bağlantısı ile hava alma tapası da o kısımda. Bu kısımları bir kontrol edin kopma, yırtık yada kelepçe gevşemesi olabilir. Ayrıca eğer bu tip bu durum varsa düzeltip aracı normale dahi döndürseniz radyatör hortumlarında bir basınç var mı şişme var mı ona da baktırın. neden patlıyor öğrenmezseniz tekrar patlatma suyu boşaltma ihtimali vardır her zaman

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@demirel5828gmail-com)
Yeni Üye

Ford focus 2006 Ghia sedan arabam var benzinli yedek su deposunda kıl kadar bir kaçak tespit ettim sıfır alıp ustaya değiştirttim sonra test aşamasında beklerken araç su deposunda fokurdayip yükselip bosaltiyordu ama bu her fan açtığında oluyordu ve fan 20 saniyede bir devreye girip çıkıyordu usta termostat olabilir dedi bu araçlarda termostat deliği biraz buyutuluncede duzeleniliyormus yada değiştirsede yeni termostatida delmesi gerekiyormuş bu konuyla ilgili sizin görüşünüz nedir şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @demirel5828gmail-com

Ford focus 2006 Ghia sedan arabam var benzinli yedek su deposunda kıl kadar bir kaçak tespit ettim sıfır alıp ustaya değiştirttim sonra test aşamasında beklerken araç su deposunda fokurdayip yükselip bosaltiyordu ama bu her fan açtığında oluyordu ve fan 20 saniyede bir devreye girip çıkıyordu usta termostat olabilir dedi bu araçlarda termostat deliği biraz buyutuluncede duzeleniliyormus yada değiştirsede yeni termostatida delmesi gerekiyormuş bu konuyla ilgili sizin görüşünüz nedir şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar 

hararet ne durumda fan açıp kapatırken peki efendim. 

Cevap VerAlıntı
(@demirel5828gmail-com)
Yeni Üye

@onlinetamirci 90 100 arası beyefendi bide fokurduyor demeyelimde su fan açtıkça yükseliyor boşaltıyor durunca normale dönüyor normalde fan çalışır durduktan sonra 1 dakika en az çalışmaması lazım dedi usta benimki 20 saniye aralıklarla açıyor 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

kapak açıkken yükselir düşer o normal. eğer kapak kapalıyken basınçla atıyor açınca fokurdama var sa o sorun. sanırım sizdeki çok sorun değil gibi. hatta bunun videosunu da çekmiştim ben aşşağıda link bırakıyorum ona bir göz atın oradaki gibi mi sizdeki durum da. eğer öyle ise normal diyebiliriz. 

https://www.youtube.com/watch?v=ICP1z-QobUw

AliSumer reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: