Forum / Soru Cevap
2000 model 1.6 xt 8valf 206 araç sahibiyim. Aracın buji bakımını yaptıktan sonra değişen bujilerin 1 tanesi tamamen bitmiş durumda ve diğerleride bitmek üzereydi araçta ciddi derecede sarsıntı silkeleme rölanti dalgalanmaları mevcuttu buji değişimi sonrası yedek su deposunda su yükselmesi fokurdama hararetin hızlı bir şekilde 90 92 95 civarına gelmesi rölantide bile durmaksızın fan açma gibi bir durum oluştu aracın soğutma sistemin de köklü bir bakım yapmayı düşündüğüm için kapımın önüne aracı getirip stop edip bıraktım, kilitleyip uzaklaşırken araç tekrardan fan çalıştırmıştı önemsemedim sonuç olarak soğutma amaçlı çalışıyordu ve stop edilmişti artık. Bugün tekrardan sıvı kontrolü için yedek su deposunu açtığım da sıvının 'çeşme suyu' olmadığını gördüm su eklediğim de; yedek depoya doldurduğum suyun gaz kelebeğinin altında arka tarafta bir yerden sanırım şanzumanın üzerine biyere aktığını gördüm soğutma sistemin de hiç su yok ve araç öylece kaldı hararet yapıp daha fazla zarar verecek korkusuna bişey yapmadım. Sanırım hortum ek yerinden çıktı veya basınçdan dolayı patladı. O kısmı anlatabilecek birisi varmı yedek deponun altından giden hortum tam olarak nereye bağlanıyor detaylı anlatabilirmisiniz
Merhabalar Bulut Bey, sizin aracınızda da bahsettiğiniz kısımda kalorifer hortumları mevcut. Birde termostatat bağlantısı ile hava alma tapası da o kısımda. Bu kısımları bir kontrol edin kopma, yırtık yada kelepçe gevşemesi olabilir. Ayrıca eğer bu tip bu durum varsa düzeltip aracı normale dahi döndürseniz radyatör hortumlarında bir basınç var mı şişme var mı ona da baktırın. neden patlıyor öğrenmezseniz tekrar patlatma suyu boşaltma ihtimali vardır her zaman. Araba Su Kaçağı Nasıl Bulunur detaylı bir videomuz var ona da göz atabilirsiniz.
Ayrıca bakıma gelecek olur isek buji değişimi ve normal yağ bakımı ile hararet yada soğutma suyu arasında bağlantı kuramıyorum o yüzden denk gelmiştir diyebilirim efendim. ama size de bir conta testi öneririm. Piyasada 50 tl gibi rakamnlara satılıyor isterseniz e ticaret siteleri (hepsiburada gittigidiyor vs) ile evinize kadar gelebiliyor. Cs motor test conta testi alabilirsiniz. nasıl uygulanacağını da detaylı anlattığımız bir video var. 5 dk da sonuç çıkarıyor faydalı olacaktır.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhabalar Bulut Bey, sizin aracınızda da bahsettiğiniz kısımda kalorifer hortumları mevcut. Birde termostatat bağlantısı ile hava alma tapası da o kısımda. Bu kısımları bir kontrol edin kopma, yırtık yada kelepçe gevşemesi olabilir. Ayrıca eğer bu tip bu durum varsa düzeltip aracı normale dahi döndürseniz radyatör hortumlarında bir basınç var mı şişme var mı ona da baktırın. neden patlıyor öğrenmezseniz tekrar patlatma suyu boşaltma ihtimali vardır her zaman. Araba Su Kaçağı Nasıl Bulunur detaylı bir videomuz var ona da göz atabilirsiniz.
Ayrıca bakıma gelecek olur isek buji değişimi ve normal yağ bakımı ile hararet yada soğutma suyu arasında bağlantı kuramıyorum o yüzden denk gelmiştir diyebilirim efendim. ama size de bir conta testi öneririm. Piyasada 50 tl gibi rakamnlara satılıyor isterseniz e ticaret siteleri (hepsiburada gittigidiyor vs) ile evinize kadar gelebiliyor. Cs motor test conta testi alabilirsiniz. nasıl uygulanacağını da detaylı anlattığımız bir video var. 5 dk da sonuç çıkarıyor faydalı olacaktır.
Şuan ki su kaçağı az miktar da sızıntı değil bildiğiniz yedek su deposuna koyduğum su aşağı iniyor hortum ucu boşta detaylı kontrol etme fırsatım olmadı yüksek ihtimalle tapa yada dediğiniz gibi kalorifer hortumunun ucu boşta şuan 🙂 araç aktif durumdayken conta testini tam olarak yapmasamda fiziki olarak yağ'a su suya yağ karışımı radyatörün hortumlarında herhangi bir şişme gibi bir sorun gözlemleyemedim. hatırladığım kadarıyla da yedek su deposu kapağı açıldığın da fıkırdama fokurdama yoktu diye hatırlıyorum. En son fokurdama yapmasıda contayı aklıma getirmiyor değil umarım öyle bir sorun değildir. soğutma sistemi baya sıkıntılı bir araç paslı su, anlık değişimler gösteren termostat müşür, tırnaklarından ve altından su sızmaları yapan radyatör. yedek su deposu açıldığında da radyatörden su akmaya başlıyordu. maddi durumlardan dolayı sırayla en acil konulardan onarmaya başlamış planlamıştım hortum patlaması durumu değiştirdi. Yanıtınız için teşekkür ederim yakın zamanda "triger,devirdaim,yedek su deposu, radyatör,termostat,radyatör alt üst boruları yedek su deposu kapağı" değişimi yapacağım konu açık kalacaksa güncellerim.
Termostat devirdaim değişim hortumlar kontrol radyatörler kontrol gerekirse tamiri yapılabniliyor rayatörün. iç temizlik ve antifriz (mavi glisetrin bazlı koyun kırmızı delme yapabilir) tertemiz olur sistem. Fan müşürlerinde vs sorun yok gibi fan açıyor diyorsunuz zaten o yüzden onları yazmadım. komple sistremi yenilemek maliyetli olur böyle daha ekonomik olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
bağlantı kaldırılmış Soğutma sisteminde ki patlayan noktanın tespitini gerçekleştirdim. LPG regülatör hortumu T'si
konuyu resimlerle desteklemek istiyorum bağlantı kaldırıldı hatası alıyorum. parçanın maliyetinden emin değilim ama 25-30 lira civarında bişey olduğunu düşünüyorum.
hortum ucuz genelde montajı ile 100 lira gibi birşey olur, genelde o hortumlar çabuk eskir normal ama antifriz ekleme vs derken 400 lira gibi bir maliyetiniz olur zaten antifrizler tek başına 200 olmuş
@onlinetamirci Trajikomik bi haber vermek istiyorum; LPG su hortumu T'sni orjinal olarak bulamadım muadilini pvc boru satan nalbur tarzı bir yerden satın aldım plastik kalınlığı fena değil montajını yapıp soğutma sıvısı eksiğini tamamladıktan sonra tekrardan kaynama fokurdama vs bişey yapacakmı test amaçlı çıktığım sanayii yolunda karşıma andavalın birisinin çıkmasıyla "andaval'a" çarpamamak için kaldırama çarpmak zorunda kaldım çok şükür sağlığımda sıhhatimde bir sorun yok. 3 gündür araç sanayide tüm soğutma sistemini elden geçirdim 🙂 kaportacıda test ettim herhangi bir hararet belirtisi görmedim kazadan önce. radyatörüm çatlak patlak durumda 2 günde bir araca sıvı eklemek zorunda kalıyordum. yedek su deposunun kapağı kılavuz atmıştı sanırım bazen zor açılıp kapanıyordu.
Allah kimseyi usta geçinenlerin kucağına düşürmesin. Sanayiide işler devlet dairesinden uzun sürüyor. umarım bu hafta çıkarabilirim aracı.
😎 ilginç olaylar sizi bulmuş. pvc borular da kalitelisini aldıysanız gayet dayanıklı olur sorun olacağını sanmam. Geçmiş olsun daha büyük bir kaza olmasın diyelim.
hatta bizde küçük kazalar için nazar çıkmıştır büyüğünden korur derler. bende size öyle diyeyim. inşallah büyüğünden korusun