Forum / Soru Cevap
Merhaba
Aracım 2006 Focus 1.6 tdci sedan hergün ilk çalışmada motordan tıkır tıkır ses geliyor ve bu ses aracın içinden de dışındanda net bir şekilde duyulmakta motor iyice ısındığında ve gün içinde stop edip tekrar çalıştırmalarımda sesi duymuyorum belki azalıyor belkide kesiliyor ancak şunu fark ettim debriyaja bastığımda haraket halinde de rolantide çalışırkende ses kesiliyor debriyajı bıraktığımda aynı ses gelmeye devam ediyor. Enjektör bakımıda yapıldı sorun devam ediyor. ustama durumu anlattım volanttan olabilir ama maliyetli bir durum olduğunu kısa vade de bir sorun yaratmayacağını ve ses daha fazla rahatsız ederse baskı balata dişli volant hepsi sökülecek dedi ama volanttan olabileceği düşünülüyor. Sizin tecrübeli yönlendirmenize ihtiyaç duyuyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Ümit EROL
5443428566
Merhabalar Ümit Bey, evt ustanız doğru söylemiş çoğu durumda kısa vadede sorun olacak bir durum değil. Yıllarca bu ses aynı şekilde devam eden ama arızaya yol açmayan araçlar var, ama sesin volanttan olacağını sanmam debriyaj bilyası değişince gelense sorun çözülüyor, maliyet olarak da şu an parça fiyatını bilmeden yorum yapıyorum ortalama 2000 civarı en az tutacaktır. Rolantide motordan gelen tıkırtı sesi, debriyaj ile kesilmesinin nedeni bilyanın üstüne basınç uygulanması,
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Debriyaj bilyası olabilirmi diye sorduğumda usatanın cevabı ; bilyadan olsa sesi debriyaja basınca yapar debriyaja basınca sesi kesmez şeklinde oldu her nekadar bana mantıklı gelmesede yeterli bilgiye sahip olmadığımdan birşey diyemedim.
Aracı stop ederken oldukca sarsıntı yapıyor. Önce debriyaja basıp, basılı şekilde kontak kapatıyorum sarsıntı, yok diyebileceğim kadar azalıyor dediğimde bununda volantı işaret ettiğini söyledi bizim usta.
Ümit EROL
5443428566
bende tam tersini söylüyorum , bilya sesi basınca kesilir. hatta bunun videosunu da çekmiştim. aşağıda link bırakıyorum oradaki sesi de bir dinleyin ona benzer bir ses mi bir bakın Ümit bey
https://www.youtube.com/watch?v=3v4wJlWjevY
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
bende tam tersini söylüyorum , bilya sesi basınca kesilir. hatta bunun videosunu da çekmiştim. aşağıda link bırakıyorum oradaki sesi de bir dinleyin ona benzer bir ses mi bir bakın Ümit bey
https://www.youtube.com/watch?v=3v4wJlWjevY