Forum / Soru Cevap
S.a öncelikle vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler.
Aracım e39 kasa 97 mod.5.20 aracı yeni aldım araca 30 bin masraf edilerek yeni blok alınıp komple motor yapılmıştır.araçta motor ilk çalıştında çok ses yok ama motor ısındında tup enjektör sesi gibi ses geliyor bana zamanla doldurur denildi 2000 km yaptım ama hala ses devam ediyor .usta birinin yönlendirmesiyle 10/40yag vardı motor da alf marka ince gelir bu yağ dediler yeni olarak castrol edge 5/40 yag koydurdum bu yağla doldurup ses kesilirmi yoksa ne yapmalıyım birde motorda benzinde tıtreme var motor blok bi köşesinden yağ sızdırması var bu yağ kaça için bile komple motor indirilecek dıyorlar bu yağ kaçanı sıvı çonta ile yada nasıl mudahale edebılırım bir türlü çözüm bulamıyoruz yardımlarınızı bekliyorum
Merhabalar. Yeni motorlarda ön rojaj 2000 km tam rodaj 10,000 km'dir. genellikle ilk 5-10 bin km'de parçalar birbirine alışır, o nedenle bu dönemde ses sorunları olursa genelde rodajın bitmesi beklenir. Aracınızdaki fincan sesi için Ustanız da zamanla geçer demesinin sebebi bu. 10,000 biraz fazla ama birkaç bin km sonra azalma başlamazsa yada tamamen kesilmezse o zaman sorun aramanızı tavsiye ederim. şıkırtı için 5/40 yerine 5/30 daha mantıklı olurdu. çünki ısınınca ses oluyor demişsiniz 10w 40 ile 5 w40 sıcakta akışkanlığı aynı sopukta 5 40 daha akışkandır. 5 40 tam sentetiktir daha iyidir ama 5 - 30 lifter sesi nasıl kesilir yada fincan sesi nasıl kesilir diyenlere genelde ilk önerimizdir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
2000 km daha aracı kullanıp gözlemlemiz lazım ozaman teşekkürler.
Peki hocam motor bloğundaki yağ kaçanı en iyi nasıl kesebiliriz tavsiye edebılceniz bı öneri varmıdır.( würt sıvı çonta yada würt yağ kaça önleyileri işe yararmı)birde würt ün motor itici sesi önleyici de var şimdi koysak daha iyi faydası olurmu.
2000 km daha aracı kullanıp gözlemlemiz lazım ozaman teşekkürler.
Peki hocam motor bloğundaki yağ kaçanı en iyi nasıl kesebiliriz tavsiye edebılceniz bı öneri varmıdır.( würt sıvı çonta yada würt yağ kaça önleyileri işe yararmı)birde würt ün motor itici sesi önleyici de var şimdi koysak daha iyi faydası olurmu.
rodajdaki motora hiçbirşey koymayın efendim. sadece motor yağı, katkı olmaz. kaçaklar mesela karter contasındandır , conta değişimi + sıvı conta ile sağlamlaştırma şeklinde ile müdahale edilebilir. ama katkı yada ses kesici olmaz. motorunuz yeni olmasa koyulabilirdi.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.