Forum / Soru Cevap
Merhabalar, Klima Açınca Devir Düşüyor ise genelde normaldir ama bu 100-200 devir oynaması normaldir 500 devire kadar düşmesi bir sorun olduğunu gösteriyor. Klima kompresörü motora ek yük bindirir bu da anlık deviri düşürür yada yazılımla müdehale edilen araçlarda yükseltir. Buğaz kelebeği rölanti valf temizliği sonrasında adaptasyon bu tip sorunları büyük ölçüde azaltıyor,
akü ile ilgili de şüpheniz var ise araçtaki tüm donanımlar açıkken daha sık oluyor herşey kapalıykren araç daha iyi topluyor ise bir akü voltaj ölçümü de öneririm.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Aslında fan çalıştığı anda farlar eç lambalar falan kısılıyor akü ve şarj dinamosu ölçüldü herşey normal çıktı sadece fan aşırı elektrik çekiyor kutup başını söküp takınca düzelir gibi oluyor sonra tekrar başlıyor
Merhabalar hocam .Ford Fiesta 2005 1.5 otomatik aracımda önceden olmayan bir sorun var ve çözüm bulamadım.
Klima da seyirhalinde hiç bir sorun yok ama ışıklarda falan ronantili çalışıyor devir yükseliyor araç sürekli titriyor ve istop ediyor. Bu sorunu çözmek için ne yaptırmak gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim
@cangzbnl25 sorun nedir Cengiz bey, detaylı yazarsanız yardımcı olamaya çalışalım
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
1998 MAZDA LANTİS ARACIMDA KLİMAYI AÇINCA DEVİR DALGALANIYOR ÇEKİŞ DÜŞÜYOR VE DURURKEN DEBRAJA BASINCA STOP EDİYOR.. BOGAZ KELEBEĞİ TEMİZLEDİM ARAC KLİMA AÇIK DEĞİL İKEN HİÇ BİR SORUN YARATMIYOR EN UFAK BİR OYNAMA YOK DEVİRDE
1998 MAZDA LANTİS ARACIMDA KLİMAYI AÇINCA DEVİR DALGALANIYOR ÇEKİŞ DÜŞÜYOR VE DURURKEN DEBRAJA BASINCA STOP EDİYOR.. BOGAZ KELEBEĞİ TEMİZLEDİM ARAC KLİMA AÇIK DEĞİL İKEN HİÇ BİR SORUN YARATMIYOR EN UFAK BİR OYNAMA YOK DEVİRDE
Merhabalar, benzer bir konu oldugu için mesajınızı buraya taşıdım. klima açınca devir dalgalanması birçok araçta olur hatta bunun videosunu bile çekmiştik (Bknz. Klima Açınca Devir Düşüyor ve Dalgalanıyor Video) Kısacası hafif dalgalanmalar normal ama stop ettirecekl kadar çok ise klima kompresörü içi dağılıp bozukldugunda motoru çok zorluyor olabilir ses var mı ek belirtiler nedeler aracı bir kontrol etmeden birşey demek zor ama Klima Açınca Devir Dalgalanıyor sorununuzun nedeni klima kompresörü olabilir