Forum / Soru Cevap

Klima Kompresörü Ar...

Bildirimler
Hepsini temizle

[Çözüldü] Klima Kompresörü Arıza Sesi

10 Gönderi
2 Kullanıcılar
4 Reactions
498 Görüntüleme
(@burak-d77)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 8
Konuyu Başlatan  

Merhaba hayırlı işler 
Benim aracın klima kompresörü rölantide iken çok gürültülü çalışıyor ve soğuk hava üflemiyor gaz basıldı bakıldığında kompresör bozuk olabilir iyice bozulana kadar idare et dediler dun seyir halında iken bi balata sesi geldi ve araç biraz kasıldı sanki motor freni yapılmış gibi ardından aynı ses daha uzun surdu (1 kaldırılmış bağlantı saniye kadar) ve kasılma yapınca ben hemen klimayı kapadım kapadıktan sonra herhangi bi sorun yasamadım bunu yapmasının sebebi kitlemek üzere olduğundan mıdır? Ben erken davranıp kapadım kapatmasam kitlenirmiydi . Anlaşılabilir şekilde anlattım mı bilmiyorum cevap verirseniz sevinirim 😀

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Burak bey, klima kompresörü kayışı zorladığında ses çıkar. yanık kokusu gelir duman da çıkabilir ama yaşadığınız sorun o mu değil miydi bakmadan birşey demek zor. Sesi bir video ile atabiliseniz kompresör ile alakalı daha net birşey söyleyebilirim. ama ses tek başına değişim gerektirmez genelde ama soğutma da zayıfsa iç aksamda sorun olabilme ihtimali daha fazla. sadece otomatiği yada rulmanı olsa ses yapar ama soğutma pek etkilenmezdi. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@burak-d77)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci şimdi şöyle rölantide ses yüksek ve soğuk hava vermeyi kesiyor hızlanmaya başladığımda klima soğutmaya başlıyor yani düne kadar böyleydi dün eve dönerken seyir halinde iken o balata sesi ve motoru kasma yapınca kapattım klimayı bir daha da açmadım. Eğer düşündüğümüz gibi klima komp. ise sorun klima radyatörünü de değiştirtmem gerekir mi yada sökmeden içinin temizliği yapılabiliyor mu. Seyir halinde iken soğutma performansında sorun yok

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

kompresör arızasından kondansatör değişmesine gerek yok, kompresörün için dağılıp sisteme parça gitmiş ise de içi temizlenebiliyor. genelde bzı ustalar değişsin diyebiliyor ama temizlik çok daha ekonomik olacaktır. öncelik temizlikten yana olsun. Klima Kompresörü Arıza Sesi'ni dinlemeden diğer konuda birşey yazamıyorum denk gelirse yine ses videoya alıp bize atın

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@burak-d77)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Cevaplarınız icin teşekkürler arac şuan sanayide kompresörü söküyorlar içeriye çapak falan gitmisse radyatörü ozon ile yıkarız dedi tampon önünde bi radyatör daha varmış onuda degisim gerekir dedi şuan bakıyorlar klima kilitlemediyse sadece kompresör degistiricekler 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@burak-d77 GEçmiş olsun, tamir sonucunu da paylaşırsanız benzer sorun yaşayanlar için bilgilendirici olur Burak bey

Cevap VerAlıntı
(@burak-d77)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Klima kompresöru kilitlememiş yenisi ile degistiriliyor ve klima petegi ozon ile yıkanıyor birazdan alacağım arabayi ek olarak 

Klima komp 4500 lira 500 lira iscilik 300 lirada gaz maliyeti var 

Ileriki zamanlarda insallah sorun yaratmaz 

Cevap VerAlıntı
(@burak-d77)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

bir sorum daha var biraz önce polen filtresini değiştirdim kendim, polen filtresini taktığımız kutunun dibinde pislik birikmiş elektrikli süpürgenin hortumunun ucuna ince sulama hortumu sıkıştırıp kutunun içinden pislikleri çektirdim biraz bir şey olmaz demi araştırmadan yaptım bi manyaklık ama 😀 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

filtrenin altında mı, demekki zamanında filtresiz kullanılmış, yo temizlediğiniz iyi olmuş pervanelere gidip sese neden olabiliyor

Cevap VerAlıntı
(@burak-d77)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci yook araba 0dan beridir bende filtre kutusunun dibi merdiven katmani gibi incecik bi bosluk var orada birikmis filtresiz kullanmadim hiç

Cevap VerAlıntı
Paylaş: