Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Passat b6 klima kompresörü Arızası, Klima Soğutmuyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
461 Görüntüleme
(@oncu_20)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Hocam benim passat 2009 model klimayı çalıştırmasan bile kompresör kasnağının ortası dönüyor aracda hala gaz var 2.5 sene oldu kontrol ettim ama soğutmuyor internette eğer klima sürekli çalıştırmassak gaz bozuluyor dediler ondan soğutmayablir dediler fakat a/c ye bastımı rolanti 0.4 0.5 yükseliyor benzin anlık yakıtında ama soğutmuyor ve sürekli kompresörün ortası dönüyor klimayı çalıştırmasan bile

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, klima kompresörü genelde gaz yoksa girmez ama siz var diyorsunuz, o zaman ilk kontrol etmeniz gerekenler şunlar, klima kompresör rolesi arızalandığında klimaya elektrik gitmeyeceği için devreye girmez. bir diğer neden kompresör elektrik bağlantısında kopma oksit olmuş olabilir. bir diğer sorun klima rekorları üzerinde gaz basıncını ölçen sensör vardır. sensör arızalı olduğunda sistem klima gazı yok gibi algılayıp kompresörün devreye girmesini engeller. en sık yaşanan olası 3 neden bunlar efendim bu kısımları bir kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

ayrıca klima gazı kullanılmadıkça performansı düşer yağı özelliğini yitirir ama çalışmaya devam eder, kullanılmadıkça gazın bitmesi yada kompresörün devreye girmemesi durumu beklenmez. sorununuz bu değildir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@oncu_20)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci hocam bizim passat b6 nın kompresörün ortası klimayı açsanda açmasanda sürekli dönüyor bu normal bir durummu soğutmayı geçtim gaz baya var çünkü siboplara bastımı geliyor sadece komresörün ortasının sürekli çalışması biraz kafamı karıştırdı yoksa gaz yenilenir

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

sadece devreye girdiğinde çalışması gerekir. klima kapalıyken çalışmaması gerekir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: