Forum / Soru Cevap
Merhaba 2017 model 133 binde 1.4 benzin lpg aracım var. Aracı 1 ay önce aldım geçen gün tekleme yaptı arıza lambası yaktı 3. Silindir ateşleme arızası diyordu. Bujiler değişti bobinler değişti eli değmişken hepsini Orjinal ile yeniledim. Daha sonra arıza lambası tekrar yandı. Kompresör testi yaptırdım 1. Ve 2. Silindir 13 3. Ve 4. Silindir 8-9 güç verdi. Yağlı kompresör testi yapıldığında ise az değer veren silindirlerin değerleri normale yükseldi. Yani 3. Ve 4. Silindirde mekanik bir sorun olduğunu saptadık. Pazartesi aracın üst kapağını açtıracağım büyük ihtimalle subap sorunlu diye düşünüyorum çünkü araç rolantide çok titriyor, subap vurma sesi geliyor. Yağlı test işi bozuyor. Onun dışında yakıtı fazla ve performans düşük özellikle yokuşlarda. Yağ yakma yok su eksiltme yok. Araç bir süredir antifriz suyu yerine çeşme suyu ile kullanılmış ben alınca direk antifriz koydum biraz da ondan conta yakma ihtimalinden şüphelendim. Sizin yorumlarınız nedir? Yağlı test kesin olarak sekman arızasını gösterebilir mi? Motor Kompresyon Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır, Yoksa subap da olabilir mi?
Merhabalar Emre bey, öncelikle önceden ağır hararet yada yağsız kalma gibi ekstrem durumlar olmadı ise 133 bin km'de segman arızası çok olası değil, subap sorunu daha olası, çünki araçta lpg'de var, lpg genelde subaplarda erimeye neden olur Motor Kompresyon Düşüklüğü olmasına neden olabiliyor. hatta video da yapmıştık orda subaplardaki erimeyi net çekmiştik aşağıda video bırakıyorum ona bir göz atmanıozı tavsiye ederim. bahsettiğiniz sorunlardan (aracı kontrol etmeden de birşey demek zor) subap sorunu gibi duruyor. Bujileri sökük steteskop kamera ile yanma odasına girerek subapları görsel olarak kontrol etmem mümkün. Ayrıca Motor Kompresyon Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır en kesin subap kontrolü bu şekilde olacaktır. conta olma ihtimali de var ama genelde o kadar düşük çıkmaz conta olduğunda. video linki burada bir göz atmanızı tavsiye ederim : https://www.youtube.com/watch?v=96P6TsMcXI0
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.