Forum / Soru Cevap

Motor Yağ Yakması T...

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor Yağ Yakması Tamiri Fiyatı, Yağ Yakan Motora Segman Atmak

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
9,004 Görüntüleme
(@cuneyt)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

İyi akşamlar abi aracım 2008 1.4 16v authentique model megane 2 km si 190 bin ..aracımda yağ yakma eksiltme var videolarında izlediğimde yağ yakan araç segman ister diyorsun ve 2 türlü segman atma işlemi var dedin birisi komple motor indirme diğeri motor indirmeden yapılan bana tahmini kaça mal olur segman atma işlemi fiyat verebilmen mümkünmüdür?

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Cüneyt Bey, 

Öncelikle segman olduğu net mi, yağ yakma segmandan subap iticilerden yada contadan da olabilir. videoda bunlardan da bahsetmiştim hepsinin maliyeti farklı. sadece segman özelinde konuşursak

segman atmak kısaca komple motorun dağıtılıp toplanması komple rektefe anlamına gelir. eğer motor sağlıklı ise aşınma yok sadece segman kırdı ve yağ yakıyor ise üst kapak sökülür. alttan krank mili sökülüp, motor bloğu araç üzerinden sökülmez. pistonlar çıkarılır segmanları değiştirilip tekrar takılır. buna da yarım motor diyebiliriz.

araca hangi onarımın uygulanacağını aracın durumu belirler ama. araca bir bakmak lazım

ayrıca maliyeti de aracın durumu belirler. motor sökülünce net fiyatı belli olacak bir onarım, örneğin pistonu sökersiniz bu da değişmeli dersiniz. gibi. maliyet sökülünce belli olur genelde önceden verilen fiyatlar tahmini fiyatlarıdır. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@cuneyt)
Yeni Üye
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci anladım hocam tabiki net bir fiyat vermeniz mümkün değil ama bende zaten en azından tahmini bir fiyat verebilmeniz mümkün mü demek istemiştim ayrıca evet bence Segman olduğu net ama maalesef günümüzde sizin gibi dürüst usta bulmak zor normalde yarım motor ile halledilebilecek işi rektefiye ile yapıp fazla para almaya çalışan çok maalesef ve siz de hak verirsiniz ki kimse günümüzde parayı kolay kazanmıyor ve bazen de işinin görüldüğünden çok (acaba kazıklanıyormuyum?) Düşüncesi insanı daha çok yoruyor 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Günümüzde komple motor (ki sizin araçta öyle görünüyor) minimum 12-14 max 20 Bine kadar çıkabilir maliyet. 

13 binden daha düşük çıkma ihtimali yok segman'a girip komple motor dağıtılırsa, alttan ve üstten sökülüp blok üzerinde bıraılıp daha ekonomik birşey yapılıyorsa motor yağ yakması tamiri fiyatı tahmini olarak 10 lar civarında çıkacak 10 u geçmeyecektir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: