Forum / Soru Cevap

Arabayı Çalıştırınc...

Bildirimler
Hepsini temizle

Arabayı Çalıştırınca Su Sesi Gelmesi ve Motor suyunda eksilme

3 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
319 Görüntüleme
(@palacatr)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhabalar. Benim aracım 2001 model 1.9tdi passat. Aracımda daha önce su eksiltme sorunu vardı ama hortumun değişmesiyle sorun ortadan kalktı. Şu anda aracım ekranda motor suyu seviye arızası veriyor ben haznenin kapağını açtığımda su haznede yukarıya yükseliyor ve arıza bitiyor. Bazende su yükselmesine rağmen yeterli miktarda su olmuyor içinde. Her seferinde yeniden su ekliyorum. Youtube da bulunan radyatörün hava alması videonuzu izledim benim sorunlarıma benzer ama buna ek olarak aracı biraz yüksek devirlere zorladığımda kalorifer sıcaktan bi anda soğuğa dönüyor. Her arıza verdiğinde haznenin kapağını açıp kapatmam gerekiyor. Bugün ustaya gösterdim çok çok yüksek meblalar söyledi ve size danışmak istedim öneriniz nelerdir.

Alıntı
(@palacatr)
Yeni Üye
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Bu sorunun yanında ek olarak araca sabahleyin bindiğimde motoru çalıştırıp araçla ilerlerken su akma sesleri geliyor ama sadece ilk çalıştırdığımda oluyor. Ayriyeten ara sırada olsa düşük viteslerde teklemeler gerçekleşebiliyor.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar

Öncelikle geçmiş olsun. Su sesi genelde hava varsa olur. bir hava alma işlemi yapılmasını öneririm.

Ustanız çok büyük maliyetler çıkardı ise muhtemelen silindir kapak contasından şüphelendi. Conta değişimi maliyetlidir üst kapak sökülür 

Aracı da incelemeden ustanız doğru söylemiş yada ustanız yanlış tespit yapmış diyemem. Ama içinizde şüphe varsa piyasadan (N11, hepsiburada, vs) conta test kiti alıp uygulayın. Nasıl uygulanacağının videosunu da aşağıda bırakıyorum. Videoda test kitinin adı cs motor test. bu kiti alıp videodaki şekilde uygulayıp durumu öğrenebilirsiniz. 

https://www.youtube.com/watch?v=PJx3tzxSrtA

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: