Forum / Soru Cevap
Hocam merhaba. Sürekli konu açıyorum ama Peugeot 206 aracımın sorunları bitmiyor. Benzin/Lpg li aracimi park ettim aractan indim yoğun benzin kokusu gelmeye başladı. Altına defalarca baktim görünürde sızdırma yok. Araç içindede koku yok. Kaputu açtim benzin hortumu takili, sızdirmasi yok ama motora yaklaştım, gözlerimi yakacak şekilde yoğun koku geliyor. Şimdi araci dahi çaliştirmak istemiyorum. Sorun nereden kaynaklı olabilir ? Bu şekilde çalıştırmak tehlikeli midir sizce ?
Merhabalar Hasan Bey, Forum bunun için var zaten her tür sorununuz için konu açabilirsiniz. Benzin kokusu yoğunluğu motor bölümünde fazla isemotorun arka kısmında rail basınç hattı vardır o benzin hortumunun girdiği yer, o hattın sonundaki valf ve enjektör diplerini kontrol edebilirsiniz. hortum bağlantısına bakmışsınız zaten, birde gaz kelebeğinden sonra emme manifoltuna benzin buharının geldiği kanister valfi vardır daha önce video çekmiştim onu aşşağı bırakayım o parça çevresinde hortumlarda vs sorun varsa benzin buhaarı da koku yapabiliyor videoda o parçanın yeri sökümü hepsini göstermiştik o videodaki yerleri bir kontrol edin aşağıda link bırakıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=IGeMIho0WG8
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci teşekkür ederim.
Yarın kontrol edeceğim, benzin buharlaştiği için şuanda koku gitti. Bu bölümlerden birinde arıza var ise yerini teşhis edebilmek veya en azından sanayiye gidebilmek için çalıştırmakta risk büyük mü sizce ? Tabiki fikrinizi soruyorum sorumluluk zaten bende.
Söz konusu benzin ise risk her zaman vaardır. Katalizör mesela çok sıcak oluyor araç çalışırken, enjektörlerin hemen üstünde bobin girişi var orada voltaj var. Ama kaçak yerini bilmeden bu soruya cevap vermek çok zor.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci anliyorum haklisiniz. Son bir soru daha soracağim bununla ilgili ayrı konu da açmıştım.
Aracım 3 gün önce egzoz susturucusu tıkalı olduğu için gitmiyordu, tüpte hiç gitmedi, (gaz hortumlarını çıkarmış sonradan farkettik) sanayi bulunduğum yere uzak olduğu için rampalar dahil benzinde baya bi zorlayarak gittim ve susturucuyu değiştirdim, gidişi düzeldi fakat sonrasında stop ettikten sonra ilk çalıştırdığımda gaza basınca stop ediyor gibi hiç gaz yememe problemi oluşmuştu 1-2 dk bekleyince düzeliyordu. Bugün son çalıştirmamda bu sorun olmadi ve motor ariza lambasi da kendiliğinden söndü. Tam düzeldi dedim malesef bu problem oluştu 🙂 Bu durumla bağlantısı olan tahmin edebileceğiniz bir parçaya ariza yaptırmış olabilir mi ?
Yani benzin kokusu ile bu problemi mi bağlantı var mıdır diye soruyorsunuz
@onlinetamirci Yani bilmediğimden soruyorum o durumdan sebep şu parçaya arıza verip atıyorum benzinin basıncını arttırmış olabilir veya hortumlari ondan sebep çatlatmiş olabilir gibi
yok egzoz tıkanmaı, lpg enjektörlerin hortumunun çıkması vs hiçbiri benzin kokusunu tetiklemez (eğer tahminimiz gibi benzin sızıntısı ile alakalı ise)
Aracı bugün hiç çalıştırmadım, tekrar kontrol ettim. Resimlerde işaretlediğim yerlerde benzin birikintisi olmuş. Trigierin altına denk gelen yerde de biraz yere damlatmış. Herhalde dünden kalan birikintiler. Fikriniz nedir hocam enjektörden mi kaçırmış ?
Benim araçta da aynı koku sorunu vardı, hem içeride hem dışarıda koku vardı ve hiç benzin damlası yoktu tamirciye götürdüm arka sol lastik tarafında alttan bir plastik kap gibi bir şeyi söktü benzin için doluyor muş hortumdan dolayı taşma olmadan da buharlaşıyor muş.
Aracı bugün hiç çalıştırmadım, tekrar kontrol ettim. Resimlerde işaretlediğim yerlerde benzin birikintisi olmuş. Trigierin altına denk gelen yerde de biraz yere damlatmış. Herhalde dünden kalan birikintiler. Fikriniz nedir hocam enjektörden mi kaçırmış ?
Oranın üstünde sadece enjektör basınç hattına benzin giriş hortumu var o kısımda ise ya 1 nolu enjektör dibinden yada o giriş hortumundan kaçmış olabilir
Benim araçta da aynı koku sorunu vardı, hem içeride hem dışarıda koku vardı ve hiç benzin damlası yoktu tamirciye götürdüm arka sol lastik tarafında alttan bir plastik kap gibi bir şeyi söktü benzin için doluyor muş hortumdan dolayı taşma olmadan da buharlaşıyor muş.
Sizin o bahsettiğiniz yer kanister benzin buharını alan parça evet
@onlinetamirci Merhaba, tekrardan iyi akşamlar.
Aracın 1. enjektörü atma yapmış herhalde nasıl tabir ediliyorsa çaliştirirken benzin püskürtüyordu, çekici ile sanayiye çektirdik, usta enjektör tamirini yaptı ertesi gün aracı teslim aldım. (Boğaz kelebeğini de sökmüşken temizlediğini iletti)
Fakat sonrasında yine ilk çalıştırdığımda önceki bahsettiğim gibi gaza bastığımda stop ediyor gibi oluyor gaz yemiyor 1-2 dk basmadan bekleyince ya da birkaç gaza basma denemesinden sonra kendiliğinden düzeliyor.
Bu sizce benzin tesisatında biryerde tıkanma mı olabilir ya da pompa arızası olabilir mi veya başka bir sebebi olabilir mi?
temizlik sonrası adaptasyon yapıldı mı
@onlinetamirci hayır yapılmadı. Adaptasyon bilgisayara bağlanıp mı yapılıyor ? Bununla ilgili birkaç video da izlemiştim akü eksi kutbunu çıkarma ile ilgili vs. Ama benim aracımda nasıl yapiliyor bilemiyorum.