Forum / Soru Cevap
Merhaba arkadaşlar aracımın birden motor arıza ışığı yandı ve araç stop ettiğinde geç çalışıp 2000 devir üstüne çıkmıyor ustam odb ile kontrol ettiğinde yakıt basıncı düşük uyarısı veriyor, Yakıt Basıncı Neden Düşer , şuan bayram olduğu için müdahale edilemedi sorun ne olabilir bir fikriniz var mı?
Merhabalar Erhan Bey, öncelikle iyi bayramlar dilerim. Yakıt basıncı neden düşer iki sebep söyleyebilirim. İlki gerçekten düşüren nedenler ikincisi yakıt basıncı düzgün ama sensörler arızalar nedeni ile araç koruma moduna girebiliyor. Yakıt Basıncı Düşük Uyarısı vermesine neden olan olası arızaları aşağıda sıraladım;
- Yakıt Filtresi pis, dolmuş ve basıncı düşürüyor olabilir.
- Yakıt hattında rekor ve hortumlarda Sorun olabilir (Altını vurma sürtme vs)
- Yakıt Pompa Arızası Olabilir
- Yakıt basınç sensörü Arızası olabilir. Bu nedenle araç yanlış veri okuyor olabilir
- Pompa Tesisatında Elektriksel sorunlar yaşanıyor olabilir
Bunların tek tek kontrol edilmesi gerek, aracınız 2019 model garantisi devam ediyordur 150,000 6 yıl garanti var honda'da bir yol yaardım çağırabilirsiniz. Garantilik bir durumsa ücret yazmıyorlar diyer biliyorum.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Cevap için teşekkürler garantiyi maalesef 3.yildan sonra servise gitmediğim için bozdum çünkü servis 3.yildan sonra iyi niyet garantisi falan dedi bende gerek görmedim pazartesi usta bakacak inşallah hemen çözülür bende buradan ne olduğunu paylaşırım sizin saydığınız nedenlerden biri olmalı hep beraber göreceğiz.
Tabi güncelleme bekleriz. malum benzer sorun yaşayanlar için faydalı olur, teşekkürler
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.