Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Palio Silkeleme Sorunu ve Sarsıntılı Çalışma

5 Gönderi
3 Kullanıcılar
1 Reactions
615 Görüntüleme
(@ckahmet06)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 16
Konuyu Başlatan  

PALİO 1.2 8 VALF ARACIM VAR ARACIMDA RÖLANTİ DALGALANMASI YOK ARABAM SARSINTILI ÇALIŞIYOR YANİ İÇERİDE OTURUNCA VİBRASYONU HİSSEDEBİLİYORUM HEM BENZİNDE HEM TÜPTE. BİRDE HER ZAMAN YAPMAMAKLA BİRLİKTE DÜŞÜK DEVİRLERDE AYAĞIMI GAZDAN ÇEKİNCE FENA ŞEKİLDE SİLKELİYOR COK RAHATSIZ EDİCİ OLUYOR BU SİLKELEMEYİ SANIRIM GAZDA YAPIYOR AMA BENZİNDEDE YAPIYOR OLABİLİR EMİN DEĞİLİM BUNUN OLABİLECEK SEBEPLERİ NELERDİR

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Fiat Gurubunda Bu silkeleme sorunu kronik gibi birşey, Palio gurunda da en çok silkeleme 1.6 16v hl modellerinde olur. Öyle ki sıkışık trafikte düşük devir kullanmak eziyete dönüşür. Silkelemeyi azaltmak için iyi bir debriyaj ayarı + rölantide çalışmasının da çok iyi olması lazım ama yine de palio silkeleme sorunu olan bir araç diyebilirim. azalsa da bir miktar olacaktır. Palio sarsıntılı çalışıyor ise de genelde ilk baktığımız yer motor ve şanzıman kulaklarıdır. kopuksa yada kauçuk esnekliğini yitirmiş ise araç içine fazlacaa sarsıntı sirayet etmesine neden olur. Bu iki yeri bir kontrol ettirmenizde fayda var

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@ckahmet06)
Daimi Üye
Gönderi: 16
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci Debriyaj ayarından kastınız şu teli ayarlamakmıdır. benimkinin telin ucunda plastik somunlardan vardı. geçen vites geçmedi bende onu sıkılaştırdım biraz ama ayarı nedir bilmiyorum videonuz varsa atarsanız izleyebilirim

Cevap VerAlıntı
(@yusufaksoy)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3

İyi akşamlar herkese Palio 1.3 aracım var yeni aldım debriyaj silkeleme yapıyordu 1 ve2 viteste daha çok beşik gibi sallaniyo vites geçişlerinde,2 ay oldu değişeli duzelmedi alt merkez üst merkez değiştim olmadı orjinali değilse merkezler uyum sağlamaz dediler orjinallerini taktım merkezlerin yine düzelmedi geri vitese gecirirkende cartlama yapiyo ne yaptıysam çözemedim.debriyaj pedalinda da boşluk var gibi yükselmesi lazım gibi yukselmiyo havasını aldık herşeyi denedik olmuyo debriyaj baskıyı tam ayirmiyo gibi en dipte kavriyo 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

@yusufaksoy merhabalar, benzer bir konu oldugu için mesajınızı buraya taşırım. evet fiat palio silkeleme sorunu kronik gibi birşey. özellikle 1.6 16v modellerinde çok sert hissedilir düşük hızlarda sıkışık trafikte sürmeyi çok zorlaştırır

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: