Forum / Soru Cevap
Öncelikle herkese selamlar...
2000 model Asta 1.6 CD aracıma yaklaşık 13.000 km önce komple sıfır motor yaptırdım.İkinci yağ değişimde internetten motul6100 yağ koyduk 2000 km sonra araç duman atmaya başladı.Yağın sahte olma ihtimaline karşı yağ filtre değişti.Şimdi yağını serviste motul2100 plus yağ koydurduk araç şehir içi kullanımda duman atma yok,durduğu yerde 3000 4000 arası gaz veriyorum duman atma yok ama Rampa İndikten Sonra Duman atma var kompresör ile saldığımda gaza basmadan ilk düzlükte gaza basınca yoğun mavi duman atıyor ve aracın içine kadar giriyor koku ve duman kısa süreli yapıyor bunu düz yolda devam atarken duman koku yok.Neden yapar acaba?Motoru yaptırdığım usta ile görüştüm senden sonra yaptığım opellerde de aynı oldu bunlarda kronik mobil 10 60 yağ koyalım keser diyor.Siz ne diyorsunuz yeni yapılan araca 10 60 yağ koymak mantıklı mı çevrem yeni yapaılan motora koyulmaz niye motor yaptırdın o zamandiyen var bu yağ kalın değil mi neden yapar bu durumu özellikle rampa inerken yapıyor yardımlarını bekliyorum selamlar.
yağ eksiltme durumu kaç km'de ne kadar hiç ölçtünüz mü, bir de aracı rölantide bırakın rölantiden sonra da aynı dumanı yapıyor mu bir bakın. ona göre cevap vereyim. şimdi şundan olur deyip yeni motorda sizi korkutmak istemem,
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Ustam şuan yeni yağ değişiminden sonra 1200 km oldu yağ eksiltme yok ilk çalıştırma da duman gaz basınca duman atma rölanti de çalışırken duman atma yok yağ da eksilmedi henüz ama dediğim gibi yoğun bir rampa inişin ilk düzlüğünde gaza bastığım anda birkaç saniye yoğun duman atıp aynadan belli oluyor mavi duman kesiyor duman ve koku aracın içine kadar giriyor.
Sadece motoru yapan yerde tüm silindirlerin kompresör öölçümünü yaptırın zayıf çıkan kaçak olan bir silindir var mı baktırın. aracın yağ yaktığını sanmam eksiltme yok normalde duman yok, piston basınçlarını ölçtürerek sonuca ulaşabilirsiniz.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Abi kafayı yiyecem geçen sene çok masraf ettim şimdi böyle yapınca arabadan soğudum resmen dediğini yaptıracam abi peki subap yada lastiklerden olma ihtimali var mı abi bu arada cevap verdiğin için çok tesekkürler
öyle olsa genelde ilk çalıştırmada atardıu, sekman olsa rölantide çalıştıktan sonrta atardı, turbo olsa yüksek devirde ani gazda atardı, kısacası sizin sorununuz hiçbirine tam olarak uymuyor farklı bir arıza
@qwen_14 selamun aleykum ayni sorun benim passat 1.8t aracimdada var kardesim sorunu buldun mu sen neymis sorun ? Yardimci olursan cok sevinirim bende ust kapak revize ettirdim sibop iticiler lastikleri falan hep degisti ama sorun hala var duz yolda birsey yok rampa inerken duman ve koku oluyor duman arabanin icine kadar giriyor
konu sahibi bir güncelleme yapmadı
@sivasli Maalesef hayır halen aynı düz yolda sorun yok ama ramp inince ilk gaz verdiğim yerde duman atıyor koşa süreli siz de mi aynı sorun var çözüm buldunuz mu?
Aynı sorun bende de var doblo 1.4 fire üst kapak rektifiye gitti contası degişti kompresör ile rampa indikten sonra düzde gaza basınca bir süre mavi duman atıyor sonra kesiyor normalde olmuyor?
@onlinetamirci 116000 km de Peugeot 208 1 vti aracım var.3000 km de 1,7 lt civarında yağ eksiltiyor .Sorduğumuzda bu motorlarda kronik olduğunu söylüyorlar. Herhangi bir yağ kaçağı olmadığını söylüyorlar. Duman atma mevcut değil performansında da herhangi bir azalma yok , bir çözüm bulamadık, bir çözümünüz var mı ? Ustalar hemen motorun açılması gerektiğini söylüyorlar. Bunun için için motor açılmadan önce yapılan testler mevcutmudur? Bir çözüm bulamadım (
Şöyle bir cevap aldım subap lastiği arızasını anlamanın başka yöntemi ise motor frenini kullanmaktır özellikle yokuş aşağı inerken bir süre motor frenini kullanmak ve ardından gaza basmak subap kapagın da biriken yagın yanma odasına sızmasına neden olur motor yağı normalden daha uzun süre yanar ve ekzozdan mavi duman çıkmasına neden olur