Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Gaz Pedalı Tepki Vermiyor, Hiç Çalışmıyor

8 Gönderi
2 Kullanıcılar
4 Reactions
1,843 Görüntüleme
(@nihat_2804)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  

selamün aleyküm.benim 1.4 doblom var.araba çalışıyor ama gaz pedalı yokmuş gibi gram tepki yok.acaba neden olabilir.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Nihat Bey Gaz Pedalı Tepki Vermiyor ise gaz kelebeği soketini kontrol edin. sizin aracınızda elektronik gaz kelebeği mevcut. Soketi çıkarsa, elektrik gelmez ise gaza basınca hiç tepki alamazsınız. Telli gaz kelebekleri gibi değil tamamen elektronik bir kelebek, soketi kontrol edin sağlamn takılı ise söküp oksit var mı bakın o da yoksa gaz kelebeğine elektrik gidip gitmediğine bakılması lazım

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@nihat_2804)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci TEŞEKKÜR EDERİM.YARIN İL İŞİM O OLACAK.SÖKÜP TEMİZLEYİP BİR BAKACAGIM.İNŞAALLAH BASİT BİŞEYDİR.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

sonucu bizimle de paylaşın Nihat bey bakalım düzelecek mi sonun nedir okuyanlara faydası olacaktır

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@nihat_2804)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci soketi çıkarttım.temizledim.kendine geldi.ama araba çekişten çok düştü.normal durduğu yerde gaza basıyorum devir ibresi 3 geçmiyor.obd cihazına bağladım oksijen sensörü ve krank mili sensor arızası bide fren düğmesi seyir arızası verdi.yani kod.p0340,p0135,p0571 verdi.hataları siliyorum.duzeliyor canavar gibi oluyor.ışık yanınca tekrar hantallasiyor.bende gittim sanayiye oksijen sensörünu ve krank mili sensörünu bide bobini değiştirdim.hatalari sildim gene aynı yaptı.kafayi yiyicem.bir türlü düzelmiyor.lütfen bi akıl verin.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

kelebeğe adaptasyon yapıldı mı Nihat bey, 

Cevap VerAlıntı
(@nihat_2804)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci yok yapılmadı.bi tamirci arkadaşa anlattım durumu.eksantirik mili sensörüdur dedi.herseyi denedim bir o kalmıştı.cikarttim temizledim.arıza ışığı kendiliğinden söndü 15 km kadar gittim çok az bir performans ta düşüş oldu ,ışık gene yandı.anladimki bu sensör değişecek.alip değiştiricem.insaalah bundan başka bişey değildir.tesekkur ederim bilgilendirmeniz için.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

adaptasyon bozulduğunda da gaz pedali hiç tepki vermiyor durumu ile karşılaşılabiliyor. Bu da aklınızda olsun basit ve maliyetsiz bir şey Nihat bey

Cevap VerAlıntı
Paylaş: