Forum / Soru Cevap

Araç İlk Çalıştırma...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araç İlk Çalıştırmada Stop Ediyor

7 Gönderi
2 Kullanıcılar
3 Reactions
2,850 Görüntüleme
(@serkan_)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 6
Konuyu Başlatan  

MERHABALAR ARACIM 2008 MODEL 1.4 CLİO SYMBOL LPG Lİ ARAC MARŞ BASIYOR HEMEN STOP EDİYOR GAZDADA BENZİNDEDE AYNI,BASIYORUM STOP EDİYOR BASIYORUM STOP EDİYOR GAZ VERİYORUM DEVRİ YÜKSELTİYORUM AYAĞIMI GAZDAN ÇEKİNCE  YİNE STOP EDİYOR BUNU 8 9 KERE YAPIYORUM SONRA DÜZELİYOR RÖLANTİDE DURUYOR İBRE FAKAT GAZ VERİYORUM TEKRAR STOP EDİYOR 6 7 KERE DAHA DENİYORUM BU SEFER TAMAMEN DÜZELİYOR HER BİNİŞİMDE AYNI MOTOR SICAK SOĞUK FARK ETMİYOR SUBAB AYARI MANYETİK KAPTÖRÜ DEĞİŞTİRDİM HALEN DEVAM EDİYOR . SORUN NE OLABİLİR HOCAM BİR YARDIMCI OLURSANIZ

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Serkan Bey Araç İlk Çalıştırmada Stop Ediyor ise genelde yakıt basıncı sağlanamadığı akla gelir. Bunu şöyle anlatayım. Hortumlarda her an basınmçlı yakıt olması gerek siz marşa bastığınız an araç çalışıp stabil kalmalı ama geri dönüş valfi arızasında basınç uzun süre park halinde kalınca düşer. Araç tekrar basıncı sağlayana kadar 7-8 kez marş yapmanız ısınması vs gerekebilir. Ama bu durum genelde LPG'de direk çalıştığında olmaz ( lpg ayarsızlığı yoksa) Araç İlk Çalıştırmada Stop Ediyor ise ilk olarak yakıt basıncını kontrol ettirmenizi öneririm, ayrıca lpg'de de ayar ve enjektör zamanlamalarına bakılabilir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@serkan_)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

malesef lpg de  direk çalıştırdığımda da oluyor aynı sorun boğaz kelebeği rölanti motoru da temizlettirdim yine devam bilgisayarda bağlattım hiç bir hata yok kimsede bulamıyor .hararet sensörü vb sensörlerin bilgisayarda hata çıkmama olasılığı var mı bozuk ama bilgisayarda gözükmüyorsa komple sensörleride değiştiriyim.belki düzelir

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @serkan_

malesef lpg de  direk çalıştırdığımda da oluyor aynı sorun boğaz kelebeği rölanti motoru da temizlettirdim yine devam bilgisayarda bağlattım hiç bir hata yok kimsede bulamıyor .hararet sensörü vb sensörlerin bilgisayarda hata çıkmama olasılığı var mı bozuk ama bilgisayarda gözükmüyorsa komple sensörleride değiştiriyim.belki düzelir

O zaman nadir ihtimalleri listeleyeyeyim. Bunlara baktırın

• LPG regilatör Arızası (Araç stop halde iken emme manifoltuna gaz basarsa araç benzinde çalışmada zorlanır lpg'de de çalışmada zorlanır. Bir kez çalışıp emme manifoltundaki gazı atıp hortumları doldurunca düğzelir
  • Karbon Kanister Valfi Arızası (diğer adıyla depo havalandırma valfi, araç çalışırken benzin buharını gereğinden fazla verirse araç boğulma yapıp sop edebilir. Hem benzinde hem lpg'de de yapabilir)
  • Yakıt Geri Dönüş Valfi (bunu yukarıda açıklamıştım zaten

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@serkan_)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

sorunu çözmek için baya bir parçanın değişmesi lazım deneme yanılma yapılacak anlaşılan Ankara da bildiğiniz bir yer var mı yapabilecek gideyim oraya 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @serkan_

sorunu çözmek için baya bir parçanın değişmesi lazım deneme yanılma yapılacak anlaşılan Ankara da bildiğiniz bir yer var mı yapabilecek gideyim oraya 

yoo bunlar deneme yanılma ile değil sökülüp kontrol edilebilen parçalar. yeni parça takıp test etmeye gerek yok

Cevap VerAlıntı
(@serkan_)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa sorunu halloldu ; hararet müşürü değişti map sensörü temizlendi 1 hafta oldu sorun çıkarmadı ilk marşta alıyor stop etmiyor 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: