Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Chevrolet Cruze Yakıt Tüketimi Artması Sorunu

5 Gönderi
3 Kullanıcılar
1 Reactions
723 Görüntüleme
(@nurullahdemirtas)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

kolay gelsin aracım chevrolet cruze 1.6 124hp otomatik ben bir hafta önce aracın subap ve egzantirik dişlilerini değiştirdim bunun yanında devridaim pompası hortumlar falan da birkaç parçasını değiştirdim. Erzurum da yaşıyorum hava şartları malum çok soğuk ama bu işlemleri yapmadan önce araç tek marşta çalışıyordu ve yakıt ortalama 11 lt civarıydı, şimdi araç sabahları geç çalışıyor ve yakıt 15,5 16 lt falan gösteriyor. Ustaya götürdüm tekrardan baktı piston basınç değerleri 12 falan olması gerekirken 5 falan çıkıyor dedi yani arabada piston değişmesi gerekiyormuş arabam 130 binde ama ben çok güvenemedim pistondan değil de subaplardan kaynaklandığını düşünüyorum. Başka bir ustada bilgisayara bağladık 4. yuvada ateşleme odasında arıza gösterdi bilgisayar. Şimdi bu gerçekten pistonlardan olabilir mi? veya sente ayarını tam yapamamış olabilir mi? yada subaplardan mıdır? , başka bir problem olabilir mi? cevap verirseniz çok memnun olurum.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar teşekkürler Nurullah bey, bahsettiğiniz sorunun yapılan bakım sonrası ortaya çıkması durumundan yola çıkarak sente ayarı problemi ilk akla gelen oluyor. O kısımlar söküldüğünde ayarlı şekilde takılması gerek ayar hafif bozuk bile olsa geç çalışma performans kaybı fazla yakıt tüketimi gibi sorunlar görülebiliyor

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@55mert)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

@onlinetamirci admin merhaba bende de chevrolet cruze 1.6 124hp manuel var geçen gün uzun yola gittim 98000km aracım fabrika yakıt şehir dışı 5.5lt gösteriyor ama ben 120km geçmediğim halde 10lt den aşağı düşmedi şehir içi ne ise şehir dışıda aynı yakıyor sence bu normal mi yoksa aracımı göstermem gerekiyor mu? sorun sizce ne olabilir 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

eğer böyle full yüklü 5 kişi + valizler vs değilse biraz fazla, ama full yüklü gitti iseniz şehir için boş ile şehir dışı yüklü birbirine yakın olması normal boş ise biraz fazla

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

eğer böyle full yüklü 5 kişi + valizler vs değilse biraz fazla, ama full yüklü gitti iseniz şehir için boş ile şehir dışı yüklü birbirine yakın olması normal boş ise biraz fazla

Cevap VerAlıntı
Paylaş: