Forum / Soru Cevap
Merhaba ustalarım. Aracım 2006 model Peugeot 307 1.4 benzinli.Aracımda ara ara fazla olmasa da yağ eksiltmesinin farkına vardım.Fakat herhangi bir duman sorunum hiç yoktu. Youtube de ustaların videolarını izlerken yağ eksiltmesinin bir nedeninin de yağ buhar hortumu ve pcv valfi olduğunu öğrendim. Aracımın hava filtre kutusunu söktüğümde içinde bir miktar yağ olduğunu gördüm.Hatta bu yağ hava filtresine bulaşmış.Bu yağın yağ buhar hortumunun hava filtresine bağlantı yerinden geldiğini fark ettim.Aynı zamanda yağ buhar hortumunun da içinde yağ vardı. Videolarda "külbütör patlak" veya "pcv valfi" arızası olarak ifade ediliyor ama tam olarak neyin değişeceğini anlayamadım.Yağ buhar hortumu mu değişecek yoksa başka bir parça mı?Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
karter havalandırma valfi yağ eksiltme yapar evet ama sizin araçta farklı bir sistem var. genelde dizel araçlarda kürbüratör kapak üstünde basınç valfi olur benzinlilerde emme manfoltunda. Sizin araçta emme manifoltunda olduğunan yağ eksiltmeye direkt bir etkisi yoktur
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim ustam.Son bir soru olarak şunu sormak isterim.Aracımın kitapçığında yağ kapasitesi 2,75 litre yazıyor.(Peugeot 307 1.4 16V ET3J4 Motor benzinli) Fakat ne zaman yağ değişimine gitsem 4 litrenin hepsini döküyorlar.Yağ çubuğundan bakıyorum üst çizgiyi biraz aşıyor.Sorduğum zaman bişey olmaz yanıtını alıyorum hep. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?Kaç litre yağ koymalıyım acaba?
güzel bir konuya değindiniz. bu konuda ben de video yapmıştım hatta aracın rahat çalışması için 300-400 ml az yağ koyulmaıs iyidir diye. genelde yağ filtresi vs ile 3250ml anca alır 307'ler. fazlasını ayırıp eksiltme yaptıkça tamamlamak iyidir. genelde 3250 civarı yağ yeterli oluyor. Bu konuda yağ değişimi yapılırken 3250 atıp kalanını yağ çubuğu kontrolü sonrası atmak daha faydalı. Hattra o videoyu da 307 ile çekmiştim. aşağıda link bırakıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=v6gOlDmWwu4
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
çok teşekkür ederim ustam.Emeklerinize sağlık.Sizlerin sayesinde bir nebze de olsun sağlıklı bilgi alıyoruz.
Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu. Teşekkürler iyi günler dilerim