Forum / Soru Cevap
Merhaba, aracim 2013 peugeot 301 1.6 vti, bir kac gun once bir kazaya karistim sofor hava yastigim acildi arac toplandi. Araci sorunsuz kullanirken radyatorun patladigini ve suyun bosalmaya basladigini fark ettim, araci dinlendirip suyunu tamamladiktan sonra seyir halinde 1-2 km sonra motordan tak tuk sesler gelip arac istop etti ve calismadi, ariza lambasi yada hararet gostermedi, yag kapagi ve cubugundan baktigimda sicaklik yada buhar belirtisi gormedim. Arac mars basiyor ancak gaz yemiyor gibi calismiyor. Vurdurmak istedigimde tak tuk sesi geliyor ve yine calismiyor. Arac susuzluktan kendini korumaya almis olabilir mi yada motor icinde mekanik bir hasar mi vardir?
Hararete bağlı olup olmadığını anlamak için marşa basarken genleşme kabı kapağını açın su fışkırıyorsa hararete bağlı sorun olabilir. Sesi dinlemeden birşey demek çok zor Yağız bey, bir video atma şansınız var mı yrutube yada instagramdan
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Hararete bağlı olup olmadığını anlamak için marşa basarken genleşme kabı kapağını açın su fışkırıyorsa hararete bağlı sorun olabilir. Sesi dinlemeden birşey demek çok zor Yağız bey, bir video atma şansınız var mı yrutube yada instagramdan
Tekrar merhaba, gec cevap icin kusura bakmayin sehir disindaydim.Bujilerden 2 sinin ateslemedigini fark ettik ve degistirdik, şuan tak tuk sesi kesildi arac normal bir sekilde mars basiyor ancak calismiyor. Bilgisayara bagladik ve sorun beyinde gozukuyor, beyin resetleme denedim, bsi yi sokup bi goz gezdirdim ancak patlak diyot, oksitlenme yada benzeri bir bulguya rastlamadim tertemiz gozukuyor.
HATA KODLARI:
<a title="Hata kodlari" href=" kaldırılmış bağlantı " target="_blank" rel="noopener"> kaldırılmış bağlantı
Ateşleme yoksa krank devir sensörü, anahtar içi çip, kontak swici gibi parçalar da kontrol edilmeli direk beyinden şüphelenmeden önce bu kontrollerin yapılması daha sağlıklı olur Yağız bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.