Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Renault Symbol Rolanti Dalgalanması ve Tekleme

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
1,932 Görüntüleme
(@eczbilim)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Merhabalar, 2013 model Symbol 1.2 16v benzinli aracım sabahları ilk marştan sonra devri rölantide aşırı dalgalanıyor. 700-800 olması gereken rölanti 1200-500 arasına motor ısınana kadar inip inip çıkıyor (Tekleme de diyebiliriz). Sonrasında motor ısındığında ise yine 100-200 devirlik kısa dalgalanmalar yaşıyorum. Ayrıca kaputu açtığımda motorun bir miktar da titreşimli çalıştığını gözlemledim.

Bu şikayetler doğrultusunda önce buji  ve buji kablolarını sonrada bobini değiştirttim. Fakat sonuç bir miktar iyileşse de yine de çözüm olmadı. Bu devir dalgalanması olayı bir tamircide subap ayarı yaptırdıktan sonra çıktığını farkettim. Bu sorunların subap ayarı ile ilişkisi olabilir mi? Eğer subap ayarı ile ilişkili ise ayarın bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim? Değilse sorun emme manifoldundaki bir kaçaktan olabilir mi? Klima açtığımda aracın çekişi önceki durumuna nazaran aşırı düşüyor ve düşük vites yüksek devirde metalik bir ses geliyor? Bu sorunlar ile bağlantılı olabilir mi? Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, genelde biz bu gibi Rolanti Dalgalanması ve Tekleme durumlarında ilk olarak bobin buji gibi maliyetli değişimlerden ziyade rölanti valfi ve bugaz kelebeği temizliği ve sornasında adaptasyon yapılmasını öneriyoruz. Sorunu büyük ölçüde çözmekte, eğer düzelmez ise özellikle gaz kelebeği sonrasında hava alan bir yer var mı ona bakılması gerek. OBD cihazı yardımı ile hava yakıt karışımının oksijen sensör voltaj verilerine göre yorumlanarak zengin yada fakir karışım gibi durumların ortaya çıkıp çıkmadığı da kontrol edilebilir. Kısacası öncelikle bir temizlik ve adaptasyon öneririz. büyük ölçüde sorununuzu çözecektir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: