Forum / Soru Cevap
Selamın aleyküm hyundai 1.6 16v doch motor elantra aracım var hem gazda hem benzinde Ekzosdan Gelen Çiğ Yakıt Kokusu sorunu var ve yakıt çok yakıyor bunun sebeplerini arıyorum oksijen sensörünün ölçümünü ölçü aleti ile yaptım ısıtma ucunda omaj var 12v giriş mevcut çıkış sinyali ise araç çalışır durumda iken 0.352v sabit voltaj okuyorum ideal karışım değerinin altında fakir karışım algılıyor ancak bu değer gaz vermem ile falan hiç değişmiyor değer hep sabit bu arızalı anlamına mı geliyor gaza basınca yada bırakınca voltaj da değişiklik olması gerekmiyormu bu sebepten mi çok yakıyor ve çiğ yakıt kokusu geliyor olabilir başka sebebi var mı dır
a.Selam Yasin Bey, Oksijen sensörü verileri lpg'de benzinde gaz verip bırakınca vs hafifte olsa gezinir direk sabit tek değer varsa ve hiç değişmiyorsa olası nedenler; 1- sensör arızalı 2- Obd cihazı veri alamıyor(hangi cihazla bağlandınız ELM 327 gibi basit cihazlardan veri sağlıklı alınamaz) genelde egzozdan gelen yakıt kokusu zengin karışımda yada ateşleme sorununda daha çok olur.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci elm cihazı bağlanmıyor ecu yu görmüyor autocom cihaz gerekiyormuş elektrik ölçü aleti ile ölçüm yaptım çıkan voltaj sabit 352 mvolt gaz verip bıraksam da aynı değer var benzinde 25 litre benzin ile 180 km yol yaptı çok yakıyor gazda 30 litre ile 260 km yol yapıyor önce bujileri değiştirmeyi düşünüyorum sırasıyla nasıl bir yol izleyebilirim
@onlinetamirci elm cihazı bağlanmıyor ecu yu görmüyor autocom cihaz gerekiyormuş elektrik ölçü aleti ile ölçüm yaptım çıkan voltaj sabit 352 mvolt gaz verip bıraksam da aynı değer var benzinde 25 litre benzin ile 180 km yol yaptı çok yakıyor gazda 30 litre ile 260 km yol yapıyor önce bujileri değiştirmeyi düşünüyorum sırasıyla nasıl bir yol izleyebilirim
aslında yakıt fena değil, ortalama 100 km'de 7,2 litre şehitr içi normal, öncelikle iyi bir cihazla kontrol öneririm Ekzosdan Gelen Çiğ Yakıt Kokusu zengin karışımdan ise yakıt bir miktar daha düşecektir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.