Forum / Soru Cevap
Herkese iyi forumlar, aracım Seat Leon 2001 model akl motor. Motor soğukken çalıştırdığımda biraz geç alıyor ve gaza basarsam rolenti dalgalanıp stop ediyor ve egzoz patlatma sesi çiğ yakıt kokusu geliyor. YouTube sayfasında hararet müşürü videosunu gördüm acaba onunla bir alakası olabilir mi nasıl anlayabilirim. Hararet göstergesinde herhangi anormal bir durum da yok bir fikri olan var mı neden olabilir arkadaşlar ?
Merhabalar Samet Bey, Egzozdan patlama genelde zengin karışım durumunda hava filtresinden geri patlama ise ateşleme sorunlarında görülür. Araba Gaza Basınca Stop Ediyor gibi durumlarda biz ilk olarak gaz kleebeği, rölanti valfi temizliğine ve adaptasyonuna yöneliriz ki hava yakıt karışımı dengesi sağlansın ve stop etme önlenebilsin. Bu yüzden ilk önerim budur. daha önce bu yapıldı mı araca
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhabalar, araç bir senedir bende ben kendim yaptırmadım lakin aldığım arkadaş yaptırmıştı benden 6-7 ay öncesine kadar uzun bir süre mi bilmiyorum ama araçta rolenti dalgalanması zaten vardı aşırı derecede 1.5 devirlere kadar çıkıp sonra stop edecek kadar düşüyordu ve bazen ediyordu
Aracın videosunu çektim ama foruma video yükleyemiyoruz sanırım
Aracın videosunu çektim ama foruma video yükleyemiyoruz sanırım
instagramdan atın youtube linki ise sonunu atın coöm/ sonrasını ben ekleyeyim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhabalar hocam, aracım 2000 model 1,25 Fiesta araçta calısırtırdaktan sonra bi anda gaza basınca boğuluyor gibi olup stop ediyor lakin yavaş yavaş gaza dokununca araç gaz yiyor bazen giderken de bu sorunu yapıyor. Buji bobin,buji kablosu, krank mili değişti sorun hala tekrarlıyor neden olabilir
Merhabalar hocam, aracım 2000 model 1,25 Fiesta araçta calısırtırdaktan sonra bi anda gaza basınca boğuluyor gibi olup stop ediyor lakin yavaş yavaş gaza dokununca araç gaz yiyor bazen giderken de bu sorunu yapıyor. Buji bobin,buji kablosu, krank mili değişti sorun hala tekrarlıyor neden olabilir
merhabalar benzer bir konu vardı o yüzden mesajınızı buraya taşıdım. yapılan kontrollerde hiç gaz kelebeğine (genelde ilk o kısma da bakılır) odaklanılşmamış, gaz kelebeğine bakılması faydalı olur