Forum / Soru Cevap
Merhabalar değerli online tamirci.net sakinleri 😊 2006 accent admire 1.6 sahibiyimDaha önce soru sormuştum belli devirlerde gaza basinca tıkırtı sesi geliyor diye. Sanayinin güzide(!) ustaları aks ve alt takım değişimini önerdi yaptırdım aynı ses devam etti 😤 sonra başka bir usta üst kapak contasının yanmış olabileceğini söyledi (yağ da suda karışma yok çekiş düşüklüğü yok su eksiltme yok yakıtta artış yok) Çok ikna olmasamda onay verdim söktük gerçektende conta yanık cıktı, tam iki silindirin arasında. Herneyse çok uzatmadan konuya gelelim conta değiştı üst kapak rektefiye oldu Yaklaşık 5 gün önce. Bu işlemden sonra araçtan sıcak soğuk farketmeksizin lifter sesi gelmeye başladı. Usta bunun normal olduğunu subap iticilerinin hidrolik olduğunu ve zamanla kendini ayarlayacagini söyledi (çokta aklıma yatmadı). Yaklaşık 150 km yaptım hala ses aynı ses. Yağ katkısı koydum hiç bir farkı olmadi. Hafta sonu tekrar yapan ustaya gideceğim kontrol için sizce ne yapmam lazım veya ne yaptırmam lazım üstüne gitmeyede korkuyorum ama usta tam tersini söylüyor. Burda ustalara arızayı tespit edip gitmek lazım yoksa insanın dünyasını şaşırtıyorlar😤
hsnsydl
valla genelde hep hayır usta yanlış söylemiş deriz ama bu sefer usta doğru söylemiş hasan bey 🙂
lifter kendi ayarını kendi yapar. ayrıca rodaj süresi bitene kadar itici sesi gelebilir rodaj süresi (rodaj parçaların birbirine alışması anlamına gelir) bitice ses hala devam ediyorsa o zaman ses var diyebiliriz. Ama rodaj süresince aracı sürekli benzinde ayrıca çok sıkıştırmadan kullanın rodajdan sonra durum netleşecektir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci öncelikle cevap verdiğiniz icin teşekkür ederim 😊 öyle şeyler yaşadım ki güvenemiyorum artık 😄 bu rodaj süresi ne kadardır kaç km ?
hsnsydl
Teşekkürler Yardımcı olabildiysek ne mutlu.
İlk ön rodaj minimum 2000 km. tam rodaj 10,000 km Hasan bey
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Arkadaşlar sorunum çözüldü başına gelen arkadaşlar için paylaşmak istedim. Bir adet fincan doldurmuyormuş. Sadece o fincanı değiştirdik sorunum çözüldü 200 tl işçilik 70 tl parca tuttu
hsnsydl
kapakçı nasıl fark etmemiş. kapak rektefeye gitmemiş miydi Hasan bey
@onlinetamirci kapakçı ustaya bu ses yapabilir demiş ustada belki kullandıkça geçer diye seni masrafa sokmak istemedim dedi normalde takım olarak satılıyormuş (takımı 1120tl). Bugün parcacıyla baya bi görüşme sonucu tek 1 adet aldık 70 tl tuttu. Aslında geçen hafta kapak sökülürken yapılsaydı iki iş olmazdı ama ses gitti çok şükür kurtuldum 😃
hsnsydl
en azından ucuza halletmişler. 🙂 geçmiş olsun