Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Subap İtici Ses Kesici Yağ Katkısı İşe Yarar mı

14 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
3,201 Görüntüleme
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 7
Konuyu Başlatan  

Ustam 307 1.6 benzin 200 000 de aracım. Isınınca subap itici sesi geliyor. Motor iç temizleyici koydum. Sonuç değişmedi. Liften katkısı koysam faydası olur mu. Yada lifterler mi değişmesi gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

katkıdan ziyade yağın  viskositesini değiştirmek daha mantıklı olacaktır. Şu anda ince yağ kullanıyor iseniz bir tık kalınını, kalın yağ kullanıyor iseniz bir tık ince yağ kullanmayı deneyin. Örneğin 10w40 yağ kullanıyor iseniz daha ince yağ kurum nedeni ile yağlanamayan iticileri daha iyi yağlar ve sesi keser. yada tam tersi boşluklar nedeni ile ses varsa kalın yağ sesi azaltır. Tabi bu başlangıç aşaması için geçerli, arıza büyüdü ise yağ değişimi de fayda etmeyebilir. üst kapak yapılması gerekebilir.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

5 30 kullanıyordum. Külbütör kapağından yağ sızıntıları gelmeye başladı. 10 40 koydum.  Daha sonra 5 40 yarı sentetik koydum. En son motor iç temizleme yapıp 5 40 tam sentetik koydum. 5 30 a mı dönüyüm tekrar. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@mhmtsrc 

bu 3 farklı yağda da ses kesilmedi ise yağ değişimi ile bakılması durumu elenmiş oluyor, geriye iticiler gerçekten arızalıdır yada sente ayarsızlığında hafif ses yapabilir (nadir ihtimal), yağ değişimi denedikten sonra katkıda denenebilir, ama kaliteli, gerçek katkı (piyasada çakma katkı dolu) ile bir deneme yapabilirisiniz. yağı değişitmeye gerek yok mevcut yağ üzerine de atılabilir katkı

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Yağın özelliğini bozmaz dimi bu lifter katkısı hocam. Motora zarar vermez dimi. Subap kapak contası ve altındaki contayı değiştirdikten sonra yapmaya başladı. Triger felan söküldü. Sıvı conta sürdü. Bu 307 1.6 benzin aracın supap kapak contası hangisi hocam kalın tabaka olan mı ince conta olan mı. Ne olduysa bu contalı değiştirdikten sonra oldu.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

307 lerde 3 conta vardır. külbüratör contası, silindir kapak contası, birde ikisinin arasında 2 adet egzantirik millerinin bulunduğu kapak contası yani 4 conta, hangisi değişti sizin aracınızda 

Cevap VerAlıntı
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

külbütör kapak contası ve egzantrik mili kapak contası. Contarını bulamadık sıvı conta sürdü. Hala sızdırıyor hocam. Geçenlerde baktım bijilerin üstü yağ dolmuş hep. Bobinle bujinin birleştiği yere. 2 defa sıvı conta yaptırdım. Yıldırdı beni. Usta 4 litre yağın hepsini koydu. Uyarmama rağmen Contalar hangisi bunların hocam netten alıyım. Peugeot 307 1.6 benzin XT 2005 model

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

külbüratör contası piyasada var ama egzantirik kapak contası malesef sıvı conta sürülüyor ve 307 lerde en can sıkıcı kısım bu yağ kaçağı kronikleşiyor. ama bu sese neden olmaz

Cevap VerAlıntı
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Hocam bu külbütör contasını corteco marka yan sanayi alsak iş görür mü. Orjinalinin çifti 700 TL corteco 300 tl

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

en son 5-6 ay önce ben 15'liradan aldım 2 tane, 307 üzerinde de değişim videosu çektim. o kadar pahalı değildir o conta, aşağıda link bırakıyorum ona bir göz atın. videoyu izleyin demek istediğimi anlarsınız videoda da 307 kullanmıştık zaten 

https://www.youtube.com/watch?v=PNeic8lPd7w

Cevap VerAlıntı
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Hocam o ince conta benim aracın alt modellerine varmış. Benim araçta o ince contayı cıkarttığınız parça değişiyormuş. Usta öyle dedi. Oda 700 TL yan sanayisi 400 tl. Başka bi çözüm yok mu acaba. Sıvı conta 2 yere yaptırdım. Yine kaçırıyor

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

motor kodu nedir. mesela tu3jp gibi, 16v motorlar genelde nfu motordur sizde bu motordan mı

Cevap VerAlıntı
(@mhmtsrc)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Tu5jp4 motor yanılmıyorsam. 2005 model 1.6 benzin XT paket hocam

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

o motorda 700 tl lik conta yok, siz farklı bir ustadan daha fiyat alın bence Mehmet bey

MhmtSrc reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: