Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Tipo mpi 1.6 benzinde sogukken çalışmıyor

4 Gönderi
3 Kullanıcılar
0 Reactions
446 Görüntüleme
(@snnfbusk)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Ustam iyi geceler , benim tipo mpi 1.6 arabam , sıralı lpg ve benzin 4 . enjeksiyon lu, arabam sıcakken tek marşta benzinde çalışıp gaza geciyor , sogukken çalışmıyor , ateşlemeyi komple sıfır taktım benzin basınç regülatörü nüde değiştirdim , sizce arıza benzin enjektörlerinden olabilirmi , benzin enjektörlerinde soğukken zor çalışma yaparmı , enjektör kütüğüne giren benzin hortumu çıkardım ve bidona salladım kontağı açtım anında geliyo benzin temiz ve tazikli , bujilerim sıfır opar magnet marelli kalem buji sparkplus, buji kablolarım kırmızı 8 mm tork ateşlemeyi kontrol eddim tek tek rölantide calışırken bujilerdeki kabloları cikarıp 4 gözde güzel ateşliyo 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Genelde bu gibi durumlarda sorun pompa kaynaklı çıkar. enjektörler çalışmama değil de düzensiz çalışma vs sorunlarına neden olur. 

Size şöyle bir test önerebilirim. Aracı bir gece rampa yukarı park edin. ertesi gün çalışmasına bakın. Sonra bir gün rampa aşşağı park edin. çalışmasına bakın. 

Pompa basıncı olsa bile yetersiz gelirse sabahları doldurma yapmadığından çalışmamaya neden olabilir. Pompa basınç ölçümü ile işe başlayabilirsiniz. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@kadrikoc)
Daimi Üye
Gönderi: 11

Ustam tabiki verdiğiniz cevap sonuna kadar doğru ama ondan önce bence aracı direk gazda çalıştırnayı bi denese arkadaş bakalım tek marşta çalışacak mı 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

havalar ısındı, direk gazda sorunsuz çalışırsa zaten direk pompa %99

kalan yüzde 1 de tıkanma, hortum katlanması vb nadir ihtimaller

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: