Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yedek Su Deposu Kapağından Hava Gelmesi. Hava Kaçırıyor

10 Gönderi
3 Kullanıcılar
0 Reactions
289 Görüntüleme
(@atanur)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 5
Konuyu Başlatan  

Merhabalar 2006 model dizel fiesta aracım var aracı stop ettiğimde yedek su deposunun kapağından 3-4 dk hava atıyor sonra kesiliyor bu durum normal mi yoksa kapağı değiştirmeli miyim?

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalr. Fokurmada su eksiltme hararet sorunları yok ise normal kabul edilebilir. O kapaklar bile sadece kapak 100 lirayı geçti. o yüzden değişime gerek yok. araçta çalışırken soğutma suyunda basınç olur stop edince hafif hafif basıncı kaçırıyor. çok olursa sorun az ise çok önemli değil. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@atanur)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci bugün farkettim su eksiltme baya olmuş şehiriçinde bişey yok şehir dışına çıktım depoda su yarıdan aşağıya düşmüş kapağın altından sızıntı olmuş gibi çünkü antifiriz iz bırakmış.

Cevap VerAlıntı
(@orjinaltr)
Yeni Üye
Gönderi: 1

Hocam selamınaleyküm, formunuzu yeni denk geldi hemen üye oldum çok ustaya gittim hepsi farklı konuştu sizin de fikriniziöğrenmek isterim banada yardımcı olursanınz çok sevinirim, benim araba yolda giderkebn bazen rölantide devir birden yükseliyor (4000 devire kadar) bana usta sente ayarı yapılması gerek dedi başka usta eksantrik sensörü diyor neden olur bilginize ihtiyacım var teşekkürler..

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

o zaman üstteki yorumumuz değişiyor tabi ki. Su eksiltme varsa kapak basıncı uyumlu olmayabilir. Kapak diş atmış basınç kaçağı oluşmuş olabilir. Herhangi bir yerde kaçak yoksa kaçak kapak kaynaklı ise değişim sonrası sorun çözülecektir. Genelde ortalama 100 lira gibi bir fiyatı var efendim

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@atanur)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci peki yeni kapak alıp tekrardan kontrol edicem. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tabi sonucu burada da paylaşırsanız benzer sorun yaşayanlara faydalı olacaktır. Bir de kapak olmadan öcne kaçak testi yapılsın kaçak varsa kapağı boşaalmış olursunuz.

Cevap VerAlıntı
(@atanur)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci bugün orjinal kapak aldım dediğiniz gibi tam 100 liraya aldım ve sonra test etmeye başladım sorunum düzeldi sanırım su eksiltme olmadı ve aracı stop ettiğimde bu sefer hava sesi gelmedi. Daha öncesinde kaçak testi yapmıştık herhangi bir yerde kaçak çıkmamıştı demekki sıkıntı kapaktaymış.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

evet kapak deyip 10 20 liradır diye düşünülebiliyor ama o kapaklar basınçlı kapak o yüzden fiyatları biraz kapağa göre pahalı 🙂 sorununuz çözüldüğüne sevindim ama yine de birkaç gün daha takip edin.

Cevap VerAlıntı
(@atanur)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci öncesinde o kadar para verip silindir kapak contası yaptırdığım için açıkçası kapağa 100 lira vermek koymadı 😊 keşke en baştan kapak alsaydık boşuna conta yaptırdık. Zaten artık her arabaya bindiğimde kaputu açıp kontrol ediyorum tik haline geldi 😊

Cevap VerAlıntı
Paylaş: