Forum / Soru Cevap
Merhaba.
Aracım 2005 model Corsa C 1.3 CDTI. Araç yaklaşık 3 senedir bende. aldığım günden bu yana bazı zamanlarda gelen bir ses oluyor. 2500 devire yaklaştığında (Seyir Halindeyken) birden sanki çığlık sesi gibi tiz bir ses çıkıyor, gazdan ayağımı çektiğimde gidiyor. Ama bu durum boşta 5000 devire kadar gaz verdiğimde olmuyor. İşin ilginç tarafı özellikle soğuk motorda oluyor ve bazı zamanlarda hiç olmuyor.
sizce bu ses turbonun sesi mi?
Bir ustaya bunu sormuştum ve bir kapaktan bahsetti tam hatırlamıyorum adını ama o kapak hareket ettiyse de bu sesi verir demişti.
İyi günler.
Merhabalar
Bahsettikleriniz sanki kayış sesine benziyor. Devir ile senkron soğuklta artan çok tiz yüksek ve rahatsız edici bir sestir tam bahsettiğiniz gibi. Turbo sesi genelde uğultu ötme gibi olur: çok tiz bir ıslık sesi gelmesi gibi.. çok tiz diş gıcırtatıcı bir ses olmaz.
Tabi sesi dinlemeden birşey demek zor. ama kayış sesi gibi. sesi kaydedip bir video linki atın buraya daha net cevaplayalım
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Triger zincirli , v kayışı da yeni değişti. Başka bir kayıştan mi söz ediyorsunuz?
triger değil v kayışı. yeni değişmesi önemli değil kayışta değil gevşek olduğunda ses yapar yeni eski fark etmez efendim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.