Forum / Soru Cevap
Selamlar,öncelikle paylaşımlarınız ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.Aracım Volvo S60 1.6 dizel otomatik.2 aydır motor suyu seviyesi düşük uyarısı alıyorum.Bu dönemde 10 gün hiç eksiltmediği veya uzun yolda sert kullanırken saatte 1 eksilttiğide oldu, yarım çay bardağı kadar veya aşırı eksilttiği de oldu.Götürdüğüm ustaların yaptıklarını yazıyorum;3 kademeli bir el aletiyle conta testi,Cs Motor testi,genleşme kabı değişimi (kapak hariç),termometre değişimi,genleşme kabına ilaç atma vs. şu an halâ eksiltmeye devam ediyor.Sorunla ilk karşılaştığımda başka ildeki Volvo özel servisini aramıştım; Silindir kapağı contası veya EGR soğutma Valfinden demişti.Dün yine aradım kapağı açtığında su seviyesi artıyorsa kesin silindir kapağı contasından dedi (Artıyor hatta bazen kaynıyor)test yapıldığını söylediğimde Volvonunki farklı conta yanından atar gibi bişey dedi tam anlamadım.Seyir halindeyken sorun yok ama frene basınca uyarı aldığımı da farkettim.
öncelikle Teşekkürler Can bey
ilk soru. : hiç min çizgisi altına düştü mü yada genleşme kabında hiç su jkalmadığı oldu mu
ikinci soru : Hararet Durumu ne seviyelerde
bunlara göre cevap yazayım
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Min altına hiç düşmedi
Hararet yükselmedi,zaten uyarı verince durdum hep takviye yaptım,çok tekrarladığı zamanlar antifrizde ekledim
genelde bu tip durumlarda biz su eklenmemesini ve sürekli takip edilerek minin altına düşüp düşmediğine bakılmasını öneririz Can bey, hatta bunun videosunu da çekmiştim. su eksiltme sanılan şeyin aslında idealin üstünde genleşme kabının dolması ile alakalı aşağıda bir video bırakıyorumona bir göz atın
eğer su eksilirse minin altına düşmediği sürece sık aralıkla kontrol ederek ve hararet seviyesinin takipte tutarak kontyrol edin. çrneğin min yada mine yakın seviyede kalıyor başka hiç eksilmiyorsa su eklemeyi bırakırsınız
https://www.youtube.com/watch?v=ICP1z-QobUw
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Teşekkürler Can Bey. İyi günler dilerim.
@onlinetamirci üstad özür dileyerek güncelliyorum,min altına düşüyor,kapağı açınca su seviyesi yükseliyor+fokurdama ama kapaktan dışarı atmıyor
su içinde genleşmesi nedeni ile azalıp artabilir. fokurma olmaması taşmaması iyiye işaret. su tamamen bitip bitmediğini kontrol edin. eklemeye gerek duyulmuyorsa sorun yok ama eklemeye gerek oluyor ise kaçak araştırılması gerek