Forum / Soru Cevap
Merhaba ustam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bende 2004 1.9 JTD Doblo var 1 ay önce radyatör genleşme kabı devir daim pompası ve kalorifer radyatörü nü değiştirdim genleşme kabının kapağını açarken fıss diye hava boşaltıyor ve dün yaptığım kontrolde genleşme kanındaki suyun yükseldiğini farkettim neden olur, Ustam, biraz kullandıktan sonra kaçak yoksa antifriz koyalım dedi Yaptırdıktan sonra 700 km civarında yol yaptım .
Birde yağ yakma sorunu var turbo yapıldı subap kepçesi yada segmanlar dan olabilir dedi 1. Gözde kurum olduğunu söyledi bu işlerin maliyeti ortalama ne çıkar bir fikir verebilir seniz iyi olur. 10,40 yağ koyduk 700 km de 2 litre yağ ekledim 10,60w yağ koysam yağ yakmayı azaltır mı teşekkürler hayırlı işler bol kazançlar dilerim.
genleşme kabından hava gelmesi normal bir durumdur. Açtığınızda sistem basıncı dışarı çıkacaktır. Hatta kapak kapalıyken bile az da olsa genleşme kabından ses gelmesi normal kabul edilebilir. Yedek su deposundan gelen ses harici suyun yükselip azalması da basınç değişimi kaynaklıdır bu da normal, eksiltme vs yoksa sorun yok diyebilirim. diğer konuya gelecek olur isek yağ yakma subap itici lastiklerinden ise üst kapak yapılarak düzelir maliyeti nispeten daha azdır, segmandan ise maliyet yüksektir komple motor yapılması gerekir çünki. yağ konusuna gelecek olur isek yağı kalınlaştırmak tabi yağ yakmayı azaltacaktır. araçtaki hasara göre tamamen kesebileceği gibi hiç etki etmeyen durumları da görebiliyoruz. Denemekte fayda var tabi.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.