Forum / Soru Cevap
Ortalama 10 20km arasında biyere gidip geldim aracı park ettim ertesi sabah baktığımda altından su akıtmış daha sonra kontrol ettiğimde Yedek Su Deposunda su kalmamış ve çok dipte biraz vardı radyotörde vardı daha öncede radyotör üst hortumu şişme yapmıştı değiştirdim bu gün ustaya götürdüm conta yakmış dedi yedek su deposu fokurdama yapır dedi ilk başta ama ne beyaz duman var ne hararet var nede daha önce su eksiltme olmamıştı daha sonra usta biraz kullan dedi anayola çıktım 140 160 yapıştırdım rampada vs tekrar geldim contada bişey yok dedi benim düşüncem aracın termostatı bazen açıyor bazen açmıyor gibi geldi devirdaim değişmedi triger değiştirdim daha sonra usta yolladı şuanda araç evin otoparkında herhangi bi yedek su deposunda su eksiltme veya damlatma yok neden olmuştur contadanmıdır yoksa termostat devirdaim gibi parçalardan mı yapar bilgilendirirseniz çok sevinirim memlekete gidicem şuanda planımı ertelemek zorunda kaldım
Araç: NİSSAN NAVARA D40 2.5TDİ 4X2 144HP
Merhabalar, bazı durumlarda genleşme kabı kapağı yada radyatör kapağı arızalandı ise contası aşındı ise basınçla su atmalar görülebniliyor. hatta bunun videosunu da yapmıştık. bir ihtimal bu, ama hortumda şişme patlama vs demişsiniz. bu direk conta yanığı belirtisi. bu belirti ile yedek su deposunda su azalması sorununu üst üste koyunca ilk akla conta arızası geliyor tabi, Termostat olayını gelecek olur isek genelde arızalanırsa direk açık kalır. kapalı kalması çok çok düşük ihtimal. ayrıca elektronik bir parça değil ısıyla genleşen civa sistemli bir parça o yüzden bir açıp bir açmama genelde görülmez, ya arızalıdır ya değildir. o yüzden termostat ihtimali de düşük gibi
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci farklı bir ustaya götürdüm devirdaim ve termostatı değiştik şuanda sorun yok herhangi bir su kaçağı yok navara motorları kolay kolay conta yakmazmış bi önceki götürdüğüm usta herhalde deneme yaptı bizi kandırabilseydi yalandan conta değiştim diye bizi çarpıcaktı bu gün götürdüğüm usta kaputu açar açmaz direk devirdaim dedi ve kendisi yabancı navara motorları yapmış bilgili motorda hiçbir sorun olmadığını çok sağlıklı çalıştığını söyledi şuanda sorun halledildi eğer navara aracınız varsa sol tarafında su kaçağı varsa termostat ve devirdaim değiştirmeniz yeterli
geri dönüş için teşekkürler benzer sorun yaşayanlara örnek olacaktır. geçmiş olsun.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.