Forum / Soru Cevap
Selamın aleyküm. Aracımda sürekli olmasa da su eksitlme durumu vardi ,son zamanlarda motor soğukken gaz vermeden çalışmamaya başladı , çalışıncada gürültülü çalışıyordu ,en son hiç çalışmadı ,bujileri değiştim,benzin pompası değişti, bu seferde benzinde çalışmadı gazda çalıştı,biraz gittikten sonra gazda da çalışmadı,egzozdan beyaz duman gelmeye başladı,su ve motor çok çabuk ısınıyor.. Bir türlü çaresini bulamadım lütfen bir akıl verin bana .
Merhabalar, Anlattığınız tüm belirtiler conta sorununda da olur. Araç Çabuk Isınıyor durumuna neden olur. sabahları geç çalışma, gaza basmadığınızda stop etme, stop etme, beyaz duman, su eksiltme, kısaca tüm belirtiler conta gibi duruyor ama bazı kontrollerinde yapılması lazım direk conta demek de doğru olmaz. Öncelikle radyatör hortumlarında soğutma suyu içinde basınç var mı kontrol edin. yağda su, suda yağ karışması var mı kontrol edin. gerekirse piyasadan bir conta test kiti alıp uygulayın (Cüzzi miktarlarda alışveriş sitelerinde satılıyor) araç üzerindeki kontrollerin nasıl yapılacağı ve conta testinin nasıl yapılacağına dair videolarımız var aşağıda link bırakıyorum onlara da bir göz atın. İyi seyirler dileriz.
- Conta yanık mı kontrol videomuz : https://www.youtube.com/watch?v=-kJ6g4ReJvU
- Conta Testi videomuz : https://www.youtube.com/watch?v=PJx3tzxSrtA
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci hocam yağda su veya suda yağ yok ,bu renk değiştiren suyla kapat testinde yapıldı ama conta yanık değil dediler . Ama başka çözümde yani bu anlattığım sorunların çözümünü de bulamıyorlar .araba şuan kapıda hiç çalışmıyor usta yapacak birşeyim yok dedi yani.bu sorunlar contadan değilse başka neyden kaynaklı olabilir peki
@onlinetamirci hocam yağda su veya suda yağ yok ,bu renk değiştiren suyla kapat testinde yapıldı ama conta yanık değil dediler . Ama başka çözümde yani bu anlattığım sorunların çözümünü de bulamıyorlar .araba şuan kapıda hiç çalışmıyor usta yapacak birşeyim yok dedi yani.bu sorunlar contadan değilse başka neyden kaynaklı olabilir peki
su eksiltme ve araç çabuk ısınıyor şikayeti için kalorifer peteği ve motor suyu havasına bir bakılabilir. çalışmama, çalıştığında gaz vermeden stop etme vs durumları için ateşleme ve yakıt sistemi başta olmak üzere kontroller gerekli, pompa basıncı, pompa geri dönüş valfi, enjektör ve ateşleme sistemi, kısaca bu arıza için direk şundandır demek zor. detaylı kontrol gerekiyor
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Öncelikle herkeze merhaba. Kendi aracıni kendi yapanlardan birisi olarak yaşadığım sorun hakkında yardıma ihtiyacım var. Aracım VW Golf 1900cc Düz dizel motor. 2 ay önce küçük bir metal sesi gelmeye başlayınca Tapetlerden olabilir deyip sıfırladım. Ama ses kesilmedi ve hemen motoru sökme kararı aldım. Yılların ustası akrabamla silindir kapağını ve karteli çıkardık. Kartel içinde bozuk para büyüklüğünde piston parçası görünce pistonlarıda çıkardık ve 1. pistonun eteğinin kırıldığı gördük. Blok kontrolü için rektefecimizi çağırdık silindir odalarımızı kontrol ettirdik sıkıntı olmadığını 1 piston segman alıp takın dedi. Bende 1 piston değilde takım olarak 4 piston segman ve kol yataklarını aldım. Contası trigeri de yenildim. Araçta devirdaim termostat 2 yıl önce dyenilemiştim onlara ellemdim zaten herhangi bir hararet sorunumumda yoktu. Motoru topladık normalde 10w40 yağ kullanıyordum ama usam 5w30 koyalım dedi yataklar segmanlar yeni dedi. Benim sorunum bu işlemler yapılmadan önce motorun su sıcaklığı 90c 4-5km aynı yolu ilerlediğimde ısınıyordu biz bu onarımları yaptıktan sonra aracın 90c su sıcaklığına ulaşması çok hızlandı yani aynı yolda 1.5-2km ilerlediğimde motor 90c ulaşıyor ve buda beni ister istemez korkutuyor.
@erci77 merhabalar, benzer bir konu olduğu için konulşarı birleştirdim. öncelikle motorun çabuk ısınması bir sorun değil ısının yükselmesi bir sorundur. genelde benzin lpg motorlasr bu şekilde çabuk ısınır ama dizellerde biraz daha geç olur ama yine de araç çabuk ısınıyor diye aklınızı kurjalıyor ise radyatör, termostat, devirdaim pompası gibi parçaların kontrolünü öneririm.
@erci77 merhabalar, benzer bir konu olduğu için konulşarı birleştirdim. öncelikle motorun çabuk ısınması bir sorun değil ısının yükselmesi bir sorundur. genelde benzin lpg motorlasr bu şekilde çabuk ısınır ama dizellerde biraz daha geç olur ama yine de araç çabuk ısınıyor diye aklınızı kurjalıyor ise radyatör, termostat, devirdaim pompası gibi parçaların kontrolünü öneririm.
İşte alışılmışın dışında bir olay yaşayınca insan ister istemez şüpheleniyor o yüzden tüm soğutma tertibatını gözden geçirdim herşey normal. Hızlı ısınmayı 4 piston segman ın yeni olmasına bağlıyorum 500km sonra ilk rodaj dönemi bitecek yağ değişimi yapıcam ve silindir kapak contasının üretici talimatına göre 90 derece daha saplamalarını sıkacam. Ben elektromekanik teknikeriyim o yüzden elimden gelen herşeyi kendim yapıyorum ve yardıma ihtiyaç duyduğumda akrabam olan motor ustamla çözüme gidiyoruz oda hızlı ısınma için bir yorum yapamayınca aklım takılıyor.
5 / 30 yağ 10w40 a göre ısıyı bir miktar düşürür normalde, kullandığınız yağ neydi, birde olası bir sensör yada gösterge arızasını da elemek adına motor suyu ve gösterge arasında fark var mı bir obd cihazı ile kontrol etmenizi öneririm
5 / 30 yağ 10w40 a göre ısıyı bir miktar düşürür normalde, kullandığınız yağ neydi, birde olası bir sensör yada gösterge arızasını da elemek adına motor suyu ve gösterge arasında fark var mı bir obd cihazı ile kontrol etmenizi öneririm
Devamlı kullandığım marka mobile1 şuanda gene 5w30 u var. Birde motor ısınca rolenti düşmesi yaşıyorum. Bunuda genleşmeye bağlı yeni piston segmana bağlıyorum doğrumu düşünüyorum acaba.
@erci77 siz en kötüsünü düşünüyorsunuz. bence sorun daha basit olabilir. genel bir obd dahil arıza kontrolü ve check up yaptırın derim. ayrıca segman yada subaplardan bir kompresör kaybı varsa basit bir testle çıkıyor zaten içiniz rahat olsun istiyorsanız o testi de yaptırabilirsiniz